sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Baby Mama (2008)

En tiedä mitä sanoa puolustukseni kuin, että tykkään Tina Feysta. Ostin siis vuokraamosta poistettuna elokuvan Baby Mama, jota kyseinen henkilö tähdittää. Tavallaan jo tiesin elokuvaa poimiessani, että on virhe ostaa se, niin kuin se olikin.

Elokuvassa hedelmätön sinkku Kate (Tina Fey) alkaa kuulla biologisen kellonsa tikittävän, joten päättää hommata itselleen lapsen sijaisäidin kautta. Lapsensa äidiksi hän saa Angien (Amy Poehler); white trash -hetukan, joka ei älyllä loista ja jonka elintavat ovat raskaana olevalle huolestuttavat. Riideltyään poikaystävänsä kanssa, päättää Angie muuttaa Katen kanssa asumaan ja siinähän sitä kreisiyttä sitten riittää kun niin hassun junttimainen nainen asustelee järkevän ja älykkään uranaisen kanssa - NOT!


Tina Fey taitaa olla yhden soinnun naisia. Tiettyyn pisteeseen asti rooli vahvana, älykkäänä uranaisena toimii, mutta sitten pitäisi olla jotain muutakin tai hahmoon joka seikkailee elokuvasta toiseen ja tv-sarjasta toiseen alkaa hieman jo kyllääntyä. Angien roolissa toiminut Amy onnistui kyllä mölisevänä vajakkina, jos se oli ohjaajan tarkoitus. Viihdyttävä hän ei kyllä ollut. Katen eksentrisen pomon roolissa piipahti Steve Martin. Tämäkin roolihahmo tuntui hyvin teennäiseltä ja päälle liimatulta jutulta joka vaan oli pakko saada mukaan, että Katen elämä tuntuisi mahdollisimman absurdilta; Hän kun on ainoa järkevä tässä hullussa maailmassa, yhyy.

Katen rakkauden kohteena toimi Creg Kinnear  Rob'bina. En tykkää siitä miehestä ollenkaan. Hän oli mielestäni siedettävä ainoastaan homona elokuvassa Elämä on ihanaa. Baby Mama ei siis ollut hauska, se oli huonosti kirjoitettu sekä ohjattu. Ehkä nauroin muutamaan otteeseen Katen kuivalle huumorille sekä Sigourney Weaverin tähdittämälle sijaisäitipalvelun johtajalle.

Hukkaan mennyttä aikaa.

*

Ohjaaja: Michael McCullers (Esikoisohjaus)
Pääosissa: Tina Fey, Amy Poehler, Creg Kinnear ja  Sigourney Weaver
Kesto: 99min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.