sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Domestic Disturbance (2001)

Digiboksin kätköistä löytyi Harold Beckerin (Mercury rising, Sea of love) trilleri - Pelon ilmapiiri (Domestic disturbance). En odottanut elokuvalta paljoakaan, mutta olen heikkona jännäreihin joten laatukriteerini ovat niiden suhteen aika alhaiset.


Elokuva alkaa kuvaamalla lähiötä uhkaavasta kuvakulmasta, alhaalta ylöspäin. Alku siis jo lupailee, että lähiön idylli tulee vääristymään. Tosin sen nyt pystyi arvaamaan jo elokuvan nimestä. Ja arvauksilla sekä oletuksilla pystyy oikeastaan kahlaamaan  koko elokuvan älynystyröitä sen kummemmin vaivaamatta. Kaikki tapahtuu juuri niin kuin voi vain olettaa.

Elokuvan pääosissa ovat eronnut pariskunta Frank Morrison (John Travolta) ja Susan (Teri Polo) sekä heidän yhteinen lapsensa Danny (Matthew O'Leary). Susan menee naimisiin uuden miesystävänsä Rick Barnesin (Vince Vaugh) kanssa, jota koko kaupunki pitää eri hyvänä kaverina. Totuus on kuitenkin jotain muuta...Dannyllä on ollut tapana kertoa valheita ja aiheuttaa hankaluuksia, joten kun hän kertoo äitinsä uuden miehen tehneen jotain pahaa, ei kukaan koko kaupungista usko häntä...paitsi hänen isänsä. Elokuvan tagline onkin:

 He will do anything to protect his family. 

Elokuvan alkutekstien uhkaavat kuvakulmat toistuvat Barnesin uhkaillessa Dannya. Uhkaava tunnelma välittyy. Elokuvassa kuitenkin sorruttaan moneen kliseiseen jännityspätkän tehokeinoon, kuten avonaiseen oveen, joka onkin seuraavalla katsomiskerralla kiinni tai varjoihin oven takana joita lähdetään seuraamaan ja sitten kun päästään takaisin oman huoneen turvaan onkin takana...

Elokuvaa on helppo seurata, näyttelijät tekevät vahvaa leipätyötä, eikä missään muussaakaan asiassa ole oikeastaan mitään vikaa paitsi, että tarina on kulunut kuin kivipestyt Levikset. En voinut olla miettimättä elokuvan aikana, että miksi tämä tehtiin? Se ei tuonut pakkaan mitään uutta. Steve Buscemi tekee pienen sivuosaroolin Barnesin hämärän menneisyyden tuttuna. Yleensä fanitan Buscemia, mutta nyt ei hänenkään läsnäolonsa pystynyt piristämään kerrontaa.

Ei sinällään huono elokuva, mutta vaan niin nähty, niin nähty.

 **1/2

Ohjaaja: Harold Becker
Pääosissa: John Travolta, Vince Vaugh, Teri Polo, Matt O'Leary
Kesto: 85min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.