sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Knight and day (2010)

Katsoin dvd:ltä James Mangoldin (Walk the line, Vuosi nuoruudestani) ohjaaman Cameron Diazin ja Tom Cruisen tähdittämän elokuvan Knight and day. Elokuva kertoo energialähteen takia jahdatusta salaisesta agentista ja vanhoja autoja kunnostavasta naisesta joka ajautuu hänen matkaansa.

Elokuva alkaa lentokentältä, missä Tom "vahingossa" törmää Cameroniin. Tapahtumia siivittää ärsyttävä tango-musiikki, jonka tarkoituksena on ilmeisesti lisätä tiivistunnelmaisuutta tai sitten tarkoitus on vain ärsyttää katsojaa niin voimakkaasti, että hän ymmärtäisi jättää elokuvan heti alkuunsa.

  
          Miinukset:
-Alkumusiikki
-Tomin ja Cameronin naamat. Miksi he näyttivät niin rumilta? Cam oli miltei koko elokuvan ajan tummat luomivärit silmissä niin, että näytti siltä kuin hän ei olisi nukkunut viikkoihin. Hänen huulensakin vaikutti jotenkin botoksoiduilta ja luonnottomilta, värikin oli huono (vrt. Tuksun huulet). En ole mikään ikärasisti ja tiedän, että Cam on kaunis nainen. Meikkaaja ei tehny hänelle oikeutta vasta kuin aivan viimeisessä kohtauksessa, jossa luomivärit oli vihdoin poissa!
Tom puolestaan näytti omituisen väriseltä (epätasainen rusketusvoide?),    hänellä oli myös hirveät silmäpussit ja lommoposket. Tummassa ilta valaistuksessa molemmat näyttivät suhteellisen normaaleilta.Tähtiparia kävi itseasiassa hieman sääliksi, koska molemmat ovat jo aika vanhoja, eikä heille varmaan tarjota enää hirveän mielenkiintoisia rooleja. Tom on typecastattu taas salaiseksi agentiksi, niin kuin hän oli Mission impossible -sarjassakin. Cam taas on ollut aina vähemmän vakavissa romanttisissa hömpissä, mihin hän hyvin on sopinutkin.
- Juonen köyhyys. ”Apua, meitä jahdataan!”  
-Erikoistehosteiden luonnoton ja yletön käyttö. Toimintaelokuvissa olen tottunut näkemään tietokoneella tehtyjä action-kohtauksia, mutta tässä niitä oli kamala määrä ja niitä ei edes oltu tehty vähääkään realistisen oloisiksi.
-Pääosaparin välillä ei ollut minkäänlaista kemiaa. Mietin suutelukohtauksissa vain sitä kun luin jostain lehdestä Cameronin sanoneen, että hän oli kiusaantunut tekemään niitä Tomin vaimon, Katie Holmesin, takia.
-Cam on epäuskottava autoista kiinnostuneena ja niitä kunnostavana ihmisenä

 Plussat: 
+Paria jahtaavaa CIA:n miestä esitti ihana Peter Sarsgaard.
+Kohtaus missä Cameron on juossut karkuun Tompalta entisen palomies poikaystävänsä luokse ja he istuvat kahvilassa. Paikalle saapuu Tom ja alkaa jutustelemaan palomiehen ammatista Camin exän kanssa. Keskustelu vaikuttaa aidolta ja molemmat aidosti innostuneilta, kunnes Tom lyö käsiraudan Cameronin ranteeseen ja tekee lähtöä aseella uhaten koko kahvilan väkeä. Kun Tom yrittää rauhoitella ihmisiä sanoo hän tarjoilijalle jotain todella omituista: 

Give everybody free pie, but no ice cream. Because pie a la mode makes your legs weak. Abraham Lincoln knew that, and that's why he got murdered.”  ...siis WTF? 

Elokuva on paikoin viihdyttävä, mutta useammiten pelkästään tylsä.

**

Ohjaaja: James Mangold
Pääosissa:Cameron Diaz, Tom Cruise
Kesto: 109min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.