sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Merlin: Season 2 (2009)

"In a land of myth, and a time of magic, the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young boy. His name... Merlin. ..."
 
 1. kauden nähtyäni oli pakko tilata heti perään Merlinin 2. tuotantokausi ja sehän oli vielä parempi! 




2. Kausi sisältää jaksot 1-13.

Levy 1, jaksot 1-3:

1. The Curse of Cornelius Sigan

Camelotin kaupunkiin tulee avuliaan oloinen heppu nimeltä Cedric (Mackenzie Crook). Miekkonen haluaa kovasti Arthurin tykö, koska hän on ainoa jolla on avaimet Camelotin uumenissa piilevään aarrekammioon. Cedrick tuntee vetoa erityisesti kammiossa olevaa isoon siniseen jalokiveen, joka osoittautuukin olevan Cornelius Sigan -nimisen velhon hengen tyyssija. Henki valtaa Cedrickin ja vanha velho pääsee toteuttamaan pitkään hautomaansa kostoa.
Crook delivered.
***1/2

2. The Once and Future Queen

Arthur ei halua, että hänen vastustajansa antavat hänelle taistelussa helpotusta koska hän on prinssi, joten hän naamioituu muukalaiseksi. Palkkamurhaaja on myös lähetetty tappamaan Arthur. Mutta mikä tärkeintä; Gwen ja Arthur suutelevat jaksossa ensimmäistä kertaa.

***1/2

3. The Nightmare Begins

Morganan taikavoimat kasvavat. Hän on hämmentynyt ja luulee olevansa hullu. Merlin ei kestä katsoa Morganan kärsimystä vaan ohjaa hänet druidien luokse Lohikäärmeen ja Gaiuksen kielloista huolimatta. Kuningas luulee, että Morgana on kidnapattu ja lähettää etsintäpartion hänen peräänsä.
Hieman turhaa jahkailua ja vääntöä, mutta oleellinen jakso Morganan kehityksen kannalta.
**


Levy 2, jaksot 4-6:

4. Lancelot and Guinevere

Guineverea luullaan virheellisesti Morganaksi ja hänet kidnapataan suurten lunnaiden toivossa. Arthur ja Merlin lähtevät Gweniä pelastamaan. Gwen törmää myös vanhaan rakkauteensa Lancelotiin.
Tässä jaksossa oli vaikea uskoa, että kaksi noin kuumaa urosta haikailee ihan ok:n Gwenin perään. Hän ei myöskään vakuuttanut näyttelijän työllään. Yritän pitää hänestä, mutta jotenkin tökkii.
 **1/2

5. Beauty and the Beast & 6. Beauty and the Beast II

Vanha ruma peikko juo taikajuomaa, joka muuttaa hänet kauniiksi naiseksi. Nainen keplottelee itsensä Camelotin hoviin ja vikittelee kuningas Utheria, joka iskeekin tähän "neitokaiseen" silmänsä.
Tämä oli niin hauska jakso. NIIN HAUSKA! Nauroin varmaan koko kaksi tuntisen. Nainen joka näyttelee tarinan peikkoa oli niin loistava. Oikeasti todella kaunis ja arvokkaan oloinen ihminen heittäytyi peikon rooliin niin totaalisesti. Huh, loistavaa!
 ****

 
Levy 3, jaksot 7-9

7. The Witchfinder

Jakson nimestä tuli tietenkin mieleen heti vanha kunnon Witchfinder General ja Vincent Price. Jakson noitavainoaja ei paljon Vincentille kalvennut, häntä nimittäin näytteli Charles Dance, mies jonka silmissä asuu pahuus.
Jaksossa Uther palkkaa witchfinderin, koska uskoo, että Camelotissa harjoitetaan noituutta. Merlin vapisee pöksyissään.
***1/2

8. The Sins of the Father

Arthur saa tietää alkuperästään salaisuuden, joka uhkaa tuhota koko Camelotin ja jota Uther on suojellut pojaltaan koko hänen elämänsä.
Arthur oli uskottava tunteiden ristiaallokossa.
***1/2


9. The Lady of the Lake

Merlin tuntee ensimmäistä kertaa sarjassa romanttisia tunteita erästä vangittua druidityttöä kohtaan. Merlin pelastaa tytön vankityrmältä ja pitää häntä salapaikassa pois muiden katseilta. Druidi lupaa tehdä Merlinille joskus vastapalveluksen.
En oikein uskonut parin välillä vallinnutta "kemiaa".
**1/2


 Levy 4, jaksot 10-13

10. Sweet Dreams

Camelotissa vierailee viiden Camelotin naapurin kuninkaat. Kuningas Olofin mukana on hänen  hehkeä tyttärensä Vivian. Olofin juonena on se, että Arthur rakastuu VIvianiin ja via versa. Tähän auttaa tietysti love potion, jota käytetään sarjassa suhteellisen ahkerasti. Gwen ei  ole kovinkaan mielissään nähdessään Arthurin haikailevan jonkun toisen naikkosen perään.

Tässä jaksossa oli hyvää se, että lumouksen murruttua ei kumpikaan tuntenut vetoa toisiinsa vaikka nainen onkin yleisten standardien mukaan aikasta kaunis. Arthurin sydän kuuluu arkisen oloiselle Gweinille. EDIT:Sainkin kommenttiosiossa kehoituksen virkistää muistiani, eli siis Vivian olikin vielä lumouksessa jakson loppuun asti. Jotenkin muistin lopun ihan väärin. Kiitokset nimimerkki Tiddalle!
***

11. The Witch's Quickening

Druidipoika Mordred vie Alvarr nimisen velhon tapaamaan Morganaa. Alvarr haluaa, että Morgana varastaa Camelotista kristallin, joka näyttää tulevan, menneen ja kaiken siltä väliltä.
Ok.
**
 

12. The Fires of Idirsholas

Jaksossa Morgana näyttää todelliset pahuuden kyntensä ja herättää siskonsa avulla Medhirin kuolleet ritarit, jotka hyökkäävät Camelotin väen kimppuun. Merlin tietää, että ainoa keino murhata kuolleiden armeija on murhata Morgana.
Jakso oli tapahtumarikas ja mielenkiintoinen. Tosin elokuva Army of darkness tuli joskus mieleeni.
****

13. The Last Dragonlord

Merlin lunasti viime jakson lopussa lupauksensa Lohikäärmeelle ja vapautti tämän. Nyt Lohikäärme on palannut kostamaan Camelotille vangitsemisestaan. Ainoa joka voi tässä tilanteessa auttaa on viimeinen "Dragonlord", joka pystyi Gaiuksen avulla pakenemaan ennen Utherin taikavainoja. Dragonlord osoittautuu suhteellisen tärkeäksi henkilöksi eräälle Merlinille.
Lohikäärmeherra oli oikein sympaattinen. Lohikäärmeen wrath oli myös oikeutettu.
****


 Morganan kehitys synkempään oli mielenkiintoinen storyline läpi kauden. Toistoa lumouksissa, kirouksissa ja varkauksissa ei varmaan tällaisessa fantasiasarjassa voi oikein välttyä, jossa pääosissa on Merlin. Gwen oli ehkä hitusen parempi kuin 1. tuotantokaudessa, mutta en vieläkään lämmennyt.
Koko kausi ***1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.