sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Mystic Pizza (1988)

Ostin Play'lta taas vaihteeksi kasan DVD:itä sillä periaatteella, että; ostan, katson ja myyn. Mystic Pizza on tullut monesti esiin ensimmäisenä elokuvana, missä Julia Roberts on esiintynyt pääosassa, joten päätin vihdoin katsastaa tämänkin kasari (klassikon?).

Elokuvassa kolme nuorta naista työskentelee Leonan (Conchata Ferrell AKA Miehen puolikkaiden taloudenhoitaja Berta) omistamassa paikassa nimeltä Mystic Pizza.  Daisy (Julia Roberts) on elokuvan kevytkenkäinen miestennielijä, joka ei oikein tiedä minne tulevaisuudessaan sijoittuu. Hän rakastuu rikkaaseen mieheen, mikä aiheuttaa omat ongelmansa. Nähtävissä on paljon samankaltaisuutta Pretty Womanin Gere-Julia -asetelmaan.


Jojo (Lili Taylor) on puolestaan yhden miehen nainen, jolla on sitoutumisongelmia. Ja Julian siskoa näyttelevä Kat (Annabeth Gish) on porukan aivot. Hän on päässyt yliopistoon opiskelemaan astronomiaa, mutta lukukausimaksut aiheuttavat köyhän perheen tytölle ongelmia. Aina niin kunnollinen ja kiltti Kat löytää itsestään villimmän puolen kun hän rakastuu varattuun perheen isään - Tim'iin (William R. Moses).

Elokuva pyörii siis näiden naisten suhdekuvioiden ympärillä ja toistaa sanomaa; Miehet saattavat jättää, mutta ystävät ei koskaan.

Odotukseni olivat kovin alhaiset, koska harvan "julkkiksen" ensimmäiset elokuvat ovat mitään priima tavaraa vaan nousevat esiin lähinnä pioneeriluonteensa takia. Tätä taustaa vasten elokuva oli positiivinen kokemus. En pitkästynyt ja kolmikko sai oman draamansa tuntumaan aidolta ja mielenkiintoiselta. Sisällöltään elokuva oli tietenkin pelkkää höttöä, eikä sinällään herättänyt mitään suuria ajatuksia, mutta ajanvietteenä hyvinkin toimiva.

***

Ohjaaja: Donald Petrie (mm.Kuinka hukata kundi 10 päivässä, Miss Kovis)
Pääosissa: Julia Roberts, Lili Taylor, Annabeth Gish
Kesto: 104min
Valmistusmaa :USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.