sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Scream 2 (1997)

Wes Cravenin ohjaama Scream elokuvan jatko-osa Scream 2 alkaa elokuva ensi-illalla elokuvasta Stab, joka perustuu ensimmäisen elokuvan tapahtumiin. Alun kaksi näyttelijää, Jada Pinkett Smith ja Omar Epps, loivat hauskan alkujakson  elokuvateatteriin menijöinä, joille käy ohraisesti. Tummaihoisina he toivat itseironisesti esiin kuinka kauhuelokuvissa tummatyyppi saa ensimmäisenä osakseen kuoleman. Eli kakkonen jatkaa samoissa kauhuelokuvien stereotypioita parodoivassa hengessä kuin ykkönenkin.


Tässä jatko-osassa pyörii sama naamio, mutta eri murhaaja, jonka henkilöllisyyttä elokuvassa spekuloidaan. Vahvimpana epäiltynä on Campbellin äidin murhasta syyttömänä vankilasta vapautettu Cotton Weary (Liev Schreiber). Jatko-osaan on saatu Neve Campbellin, David Arquetten ja Couteney Coxin lisäksi sivuosiin mm. Buffy vampyyrintappaja eli Sarah Michelle Geller, Deadwoodin seriffi eli Timothy Olyphant, Dawson Creekin Joshua Jackson ja Heather Graham.

Elokuvassa pohditaan muun muassa, että onko minkään elokuvan jatko-osa ollut edeltäjäänsä parempi. Samaa pohdin myös tästä elokuvasta. Lopun nähtyäni, mikä oli harvinaisen kökkö, oli tässä tapauksessa(kin) jatko-osa huonompi. Jos elokuva olisi loppunut heti sen hienon, miltei Tarantinomaisen alun jälkeen, olisi se ollut parempi kuin ykkönen.

**

Ohjaus: Wes Craven
Pääosissa: Neve Campbell, Corteney Cox ja David Arquette
Kesto: 120min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.