sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

The Brothers Bloom (2008)

Viikin Valintataloon oli ilmestynyt videovuokraamosta poistettujen DVD:iden myyntilaari; 3kpl/10 EUR. Aikani laaria sekoitettuani tarttui käpälääni tarvittavat 3; Sam Raimin Drag me to the hell, Chackie Chanin tähdittämä uusi poliisitarina sekä tämä The Brothers Bloom kun en muutakaan enää keksinyt. Elokuvasta en ollut aikaisemmin kuullut, mutta pääosan esittäjät vaikuttivat mielenkiintoisilta.

Elokuvan keskiössä pyörii huijauksilla elävät veljekset; vanhempi veljeksistä Stephen (Mark Ruffalo) toimii huijauksien MasterMind:ina ja nuorempi veljeksistä Bloom (Adrien Brody) auttaa häntä niiden toteuttamisessa. Veljesten mukaan on myös lyöttäytynyt vähäsanainen japanilainen räjähde-ekspertti Bang Bang (Rinko Kikuchi). Bloom haluaa jo ulos huijauksien kierteestä ja löytää itsensä ainaisten roolien esittämisten lomasta. Stephen lupaakin, että jos Bloom toteuttaa vielä yhden huiijauksen, niin sitten hän saa vetäytyä bisneksestä. Viimeisen huijauksen kohteeksi Stephen on valinnut rikkaan, eksentrisen ja kokemattoman 33-vuotiaan Penelopen (Rachel Weisz), joka asuu vielä kotonaan. Penelope ei ole kuitenkaan samanlainen kuin muut huijauksen kohteet.


Elokuva ei oikeastaan tuonut mitään  uutta lukemattomien samankaltaisten "Ocean's eleven -tyyppisten" elokuvien sarjaan. Tässä ei ehkä niinkään keskitytty itse huijauksiin kuin ihmissuhteisiin. Pidän yleisesti ottaen kaikista kolmesta pääosanäyttelijästä, mutta tässä elokuvassa he eivät erityisesti loistaneet, johtuen varmaankin kehnosta käsikirjoituksesta. Hahmot jäivät hyvin yksiulotteisiksi, japanilaisesta räjähdeasiantuntija naisestakin oli tehty jotenkin teennäisen ylicool. Oikeastaan elokuvasta ei ole hirveästi positiivista sanottavaa. Rachel näytteli hyvin lapsekkaan innostunutta naista.

**

Ohjaaja: Rian Johnson (Brick)
Pääosissa: Rachel Weisz, Adrien Brody ja Mark Ruffalo
Kesto: 114min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.