sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

The Green Hornet (2011)

Ostin Hulluilta päiviltä kasan DVD-levyjä, yksi niistä oli Seth Rogenin tähdittämä sekä yhdessä Evan Goldbergin kanssa käsikirjoittama The Green Hornet. Kaduilla kiertäneiden huhujen takia odotukseni kyseistä elokuvaa kohtaan olivat minimaaliset. Tämän takia yllätyinkin lievän positiivisesti.



60-luvulla lanseerattuun sarjaan sekä sarjakuviin pohjautuvassa elokuvassa seikkailee  pääosissa rikkaan lehdenomistajan poika Van Williams (Seth Rogen), joka haluaa elämältään jännitystä ja makeita muistoja. Tätä halua ei lehden johtaminen tyydytä, niinpä hän päättääkin ryhtyä supersankariksi. Van naamioituu ja alkaa taistelemaan rikollisuutta vastaan supersankarilta epäoletettavalla tavalla; tekeytymällä rikolliseksi auttaakseen ihmisiä paljastamatta identiteettiään. Vanilla ei ole kuitenkaan varsinaisesti mitään supersankarilta vaadittavia skilssejä, ainoastaan kasapäin rahaa ja kyky vaikuttaa mediaan. Taitoaukkoa täydentämään tuleekin kungfu- sekä tekniikkamestari Kato (Jay Chou), joka toimi ennen Vanin isän avustajana, nyt siis Hornetin sidekickinä.  Naiskiintiön täyttää Cameron Diaz Vanin sihteerinä ja Green Hornetin operaatioiden mastermindina.

Elokuva alkoi hyvin tökkeröisesti. Dialogi oli muka hauskaa, eikä fiilikseen päässyt heti mukaan. Tunnelmaa yritettiin jopa pakkosyöttää menevillä musiikkivalinnoilla. Katsominen oli vaivaannuttavaa. Jonkin aikaa elokuvan rullattua alkoi se kuitenkin jollain tavalla luistamaan ja oli paikoin peräti hauska. Keskiössä oli kuitenkin vähän turhan voimakkaasti action. Pidän kyllä kunnon toimintakohtauksista ja niitä supersankarielokuvissa pitää ollakin, mutta tässä kohtaukset olivat vesitettyjä ylipituuksillaan. Elokuvan loppu myös laskeutui kuin lehmän häntä. Mikä antikliimaksi! Tuijotin lopputekstejä järkyttyneenä monttu auki - tässäkö tämä oli?!


Katon näyttelijä oli aika mainio, mutta tuntui välillä että hän ei oikein tiennyt mitä tekisi roolihahmollaan. Seth oli puolestaan sitä samaa mitä häneltä on kaikissa aikaisemmissakin elokuvissa totuttu näkemään; kuivaa huumoria sekä vinohymyilyä. Omalla tavallaan hauskaa, mutta alkaa jo hieman kyllästyttämään. Cameron teki vakkarit, ei mitään spesiaalia.

En ole koskaan katsonut alkuperäistä hornettia tai lukenut sarjakuvia, joten en osaa sanoa kuinka pahaa raiskausta elokuva oli uskollisuus saralla. Elokuva sai lähinnä minut haluamaan nähdä Bruce Leen tähdittämän alkuperäisen sarjan (sen on pakko olla parempi).

Blaah! Ja paikoin ihan jees.

**1/2

Ohjaaja: Michel Gondry (Tahraton mieli, Be kind rewind)
Pääosissa:Seth Rogen, Jay Chou ja Christoph Waltz
Kesto:119min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.