sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 30. heinäkuuta 2012

The kids are all right (2010)

Katselin kirjastosta lainaamani neljän Oscarin ehdokkaan: The Kids are all right.
Elokuvassa Annette Bening ja Julianne Moore esittävät avioparia, jolla on kaksi lasta. Mukavaa perheidylliä sekoittaa spermanluovuttaja (Mark Ruffalo), jonka lapset etsivät käsiinsä, koska haluavat tavata biologisen isänsä.  

  
Moore ja Bening olivat mielestäni uskottavia lesboina. Bening oli omaksunut  Alfa-lesbon maneerit oivasti. Hän ei ollut mikään överi rekkakuski vaan nainen, joka oli se hieman machompi osapuoli. Myös Moore oli mielestäni yllättävän hyvä, koska yleensä vihaan hänen roolisuorituksiaan. Tässä hän oli ensimmäistä kertaa jotenkin läsnä ja täysillä. Hän uskalsi olla ronski, rujo ja alaston. Olen tottunut näkemään hänet jotenkin nukkemaisissa rooleissa, missä hän pousailee ja esittää huolestunutta tiukka nuttura päässään.

Elokuvassa oli mielestäni hienoa myös se, että vaikka toinen naisista (Moore) hurjasteli peniksen kanssa, ei se kääntänyt häntä heteroksi. Miehen haikaillessa parisuhdetta sanoi Moore tyhjentävästi jotenkin näin – Are you crazy? Iam gay!

Elokuvan sanoma lienee se, että oli vanhempina sitten mies ja nainen, mies ja mies tai nainen ja nainen, niin avioliitto on vaikeaa. Kaikilla pariskunnilla on omat ongelmansa ja voidaan vaan toivoa, ettei lapset kasva ongelmat nähdessään kovinkaan kieroon. Se, mitä sukupuolta vanhemmat ovat, on sivuseikka. Loppujen lopuksi (vaikka vanhemmat olisivatkin lesboja) ovat lapset ihan All right.

***1/2

Ohjaaja: Lisa Cholodenko (Cavedweller, Tv-sarjojen jaksoja)
Pääosissa: Annette Bening, Julianne Moore ja Mark Ruffalo
Kesto: 106min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.