sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

The Lake house (2006)

Lainasin kirjastosta Alejandro Agrestin ohjaaman Talo järven rannalla, koska sitä kehuttiin Suomi24:sen elokuva-palstalla yhdeksi parhaimmista romanttisista elokuvista.

Elokuva kertoo kahdesta ihmisestä, jotka rakastuvat toisiinsa. Ainoa ongelma on se, että toinen elää vuodessa 2004 ja toinen vuodessa 2006. Yhteyden he saavat toisiinsa vain sijoittamalla toisilleen kirjeitä postilaatikkoon järvenrantatalolla, missä molemmat ovat asuneet tai tulevat asumaan.


Rooleissa ovat Sandra Bullock (lääkäri Kate Forsterina) ja Keanu Reeves (arkkitehti Alex Wylerina), joiden kemiat sopivat hyvin yhteen. Se tuli jo testattua mm. elokuvassa Speed. Heillä molemmilla on myös sama koira - Jack, koska koira karkaa Alexilta juuri kun hän on muuttamassa talosta pois. Seuraava asukas, eli Kate, löytää koiran muuttaessaan taloon.

Elokuva on tehty Jane Austenin Viisasteleva sydän -kirjan hengessä. Tarinassa pohdiskellaan mahdollisuuttaa löytää rakkaus uudestaan suhteen epäonnistuessa olosuhteiden takia ensimmäisellä kerralla.

Talo järven rannalla on sopivan omaperäinen fantastisine elementteineen erottuakseen romanttisten elokuvien massasta, mutta se ei ole kuitenkaan liian omalaatuinen, etteikö se täyttäisi tarkoitustaan viihdyttävänä päiväunelmana.

***

Ohjaaja: Alejandro Agrest
Pääosissa: Keanu Reeves, Sandra Bullock
Kesto: 99min
Valmistusmaa: USA, Australia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.