sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Tucker & Dale vs Evil (2010)

Katsoin hulvattoman Slasher komedian/parodian Tucker & Dale vs Evil, joka oli ohjaajan esikoinen kokopitkien pätkien saralla.

Elokuvassa kaksi Hillbillyä, Tucker (Alan Tudyk) ja Dale (Tyler Labine), menevät Tuckerin uudelle kesämökille. Matkallaan he kohtaavat nuorisoporukan jotka ovat myös suuntaamassa samoille seuduille lomailemaan. Nämä "collegekids:it" pitävät Tuckeria ja Dalea vähintäänkin epäilyttävinä, varsinkin kun kokematon Dale yrittää mennä viikatteen kanssa jututtamaan porukan tyttöjä huoltoasemalla.


Tuckerin ja Dalen päästyään lomamökille, huomaavat he että edellisen asukkaan on täytynyt olla kiinnostunut arkeologiasta, niin paljon luujäämistöä mökistä löytyy. Hänen on myös pakko olla ollut "news buff", koska seinillä on paljon sanomalehdistä leikattuja juttuja murhista. Nämä kaverit eivät ole siitä terävimmistä päästä.

Nuorisojoukon kaunis nuori nainen Allison (Katrina Bowden) päättää hypätä uimaan lähistöllä missä Tucker ja Dale kalastelevat. Tucker tirkistelee tyttöä ja tästä järkyttyneenä Dale huutaa: "Tucker!", mistä tyttö säikähtää ja putoaa kalliolta ikävästi lyöden päänsä. Dale menee pelastamaan tajutonta tyttö ja muut collegenuoret näkevät ainoastaan kun miehet raahaavat tajuttoman Allisonin veneeseensä peläten pahinta. Yksi nuorista jopa väittää nähneensä kuinka toinen miehistä olisi syönyt Allisonin naamaa. Tästä tapahtumasta lähtee väärinkäsitysten sarja kun nuoret päättävät pelastaa Allisonin, joka ei alun alkaenkaan vaarassa ole ollut.


Tämä elokuva oli todellinen helmi. Minulla ei ollut elokuvasta mitään ennakko-odotuksia, koska en edes muistanut miksi olin sen kirjastosta varannut. Elokuva oli totaalisen hauska ja siinä oli uusi ja raikas lähestysmistapa kuluneisiin slasher-kuvioiohin. Tuckerin ja Dalen rooleissa koheltavat miekkoset sopivat hyvin sympaattisten Hillbillyjen rooliin. Harvoin saa kokea näinkin positiivista yllättymistä kun katsoo elokuvan "sokkona". Elokuva on myös saanut tunnustusta muun muassa Sundance elokuvafestivaaleilla (2010 Official selection).

****

Ohjaaja: Eli Graig
Pääosissa: Tyler Labine, Alan Tudyk ja Katrina Bowden
Kesto:89min
Valmistusmaa: USA, Kanada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.