sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Valentine's Day (2010)

Pakotin poikaystäväni katsomaan Garry Marshall:in (Pretty Woman, Frankie&Johnny) ohjaaman Valentine's Day:n kanssani synttäreitteni kunniaksi. Lopputulos oli se, että päädyin katsomaan elokuvaa yksin kuorsauksen säestyksellä. Ja olihan elokuva aika hohhoijaa-kamaa.

Elokuvan idea on pölhäisty (oikeasti hyvästä) Love Actually:sta, eli tarina koostuu pienistä pätkistä jotka lopulta kietoutuvat toisiinsa. Tarinoita on; Kahden teinin välinen ensimmäisen seksikokemuksen yrittäminen; toisen teinin isovanhempien (Shirley MacLaine&Hector Elizondo) rakkauden koettelemus; isovanhempien sodassa ollut tytär (Julia Roberts), joka palaa katsomaan poikaansa; lentokoneessa sotanaisen kanssa ollut homo (Bradley Cooper), joka tapaa maankamaralla rakkaan urheilujulkkishomonsa (Eric Dane); julkkishomo ja hänen promoottorinsa (Jessica Biel); promoottorin ja urheilutoimittajan (Jamie Foxx) vispilänkauppa; promoottorin pomo (Queen Latifa) ja hänen seksipuhelintyötä sivutyönään tekevä vastaanottoapulaisensa (Anne Hathaway); vastaanottoapulaisen ja maalta tulleen pojan (Topher Grace) myrskyisä rakastuminen; pikkupojan ihastuminen tämän opettajaan (Jennifer Garner); opettajan suhde varattuun mieheen (Patrick Dempsey); varatun miehen kukkatilaus opettajan ystävältä (Ashton Kutcher); kukkakauppiaan epäonninen  avovaimon (Jessica Alba) kosinta ja lopulta elokuvan päättäen opettajan ja kukkakauppiaan toisiinsa rakastuminen-->Ashton <3 Jennifer.


Elokuvassa oli liikaa tapahtumia niin, että kenestäkään ihmisestä ei oikein kerennyt alkaa välittämään. Sääliksi kävi esimerkiksi loistavaa Kathy Bates'ia, jonka osana oli pyöriä jossain tv:n taustoissa; saiko hän peräti kaksi repliikkiä?! Muutenkin tarinat tuntuivat teennäisiltä. Asiaa ei auttanut se, että elokuva tuli teattereihin ystävänpäivän alla...kassakoneen kilahdus, anyone?

Garry Marshall on onnistunut pitkän uransa aikana tekemään useita loistavia ja aikaa kestäviä romanttisia komedioita tai draamoja, mutta tästä elokuvasta puuttui se, mikä tekee esimerkiksi Pretty Womanista hyvän elokuvan; aika tutustua tarinan henkilöihin ja muodostaa näihin jonkinlainen tunneside. Luulisin, että Love Actually toimi, koska siihen ei oltu  yritetty tunkea liikaa tavaraa. Ja sanoisinko, että tarinat jotka tähän elokuvaan olivat ujutettu, eivät olleet siitä mielenkiintoisimmasta päästä.

Snoozefest!

**

Ohjaaja: Garry Marshall
Pääosissa: Julia Roberts, Jamie Foxx, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Jessica Alba, Shirley MacLaine..
Kesto: 125min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.