sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Vantage point (2008)

Katselin TV5:ltä tulleen; Vantage point - Askeleen edellä -elokuvan. Jotenkin tuntuu, että elokuvat menevät TV5:teen kuolemaan. Kanava toimii unohdettujen elokuvien hautausmaana.

Amerikan presidentti (William Hurt) pitää Espanjassa julkisella aukiolla puhetta, kun yht'äkkiä hän saa luoteja rintaansa. Tapahtumaa kerrataan monen henkilön näkökulmasta; mm. terroristin, turistin (Forest Whitaker), presidentin turvamiehen (Dennis Quaid) sekä uutistoimitoimituksen (mm.Sigourney Weaver).
Siellä se luodin välähdys näkyy.

Kurosawa teki sen Rashömon:issa ja tekikin sen hyvin. Sen jälkeen ajalla leikkimisen kerrontatapaa on moni kopioinut. Toiset onnistuneesti (Memento), toiset ei niin onnistuneesti (Vantage point). Elokuva alkoi mielestäni dynaamisesti. Pidän Sigourney Wieveristä ja tämän avaama kohtaus uutisstudion kulisseista sai heti kiinnostumaan tarinasta. Tavallaan olisin toivonut, että koko elokuva ja sen tapahtumat olisivat kerrottu uutisohjaajan ja hänen apuaan tarvitsevan presidentin turvamiehen välillä, ilman toisia näkökulmia. Heti kun elokuvassa kelattiin ensimmäistä kertaa tapahtumat alkuun alkoi se mennä hieman liian "24:ksi" minun makuuni. Dennis Quaid IS Jack Bauer IN Vantage point...tai jotain vastaavaa.

Ei elokuva kuitenkaan täysin kökkö ollut. Mielenkiintoni pysyi koko elokuvan raiteillaan. Tosin digiboksini oli lopettanut nauhoittamisen 5 minuuttia ennen loppua (Which wasn't so nice)  ja jouduin katsomaan sen erikseen YouTubesta.

Elokuvassa pyöri kaksi has been -sarjatähteä; Lostin Matthew "lääkäri" Fox ja Amyn lailla Richard "oikeusavustaja" Jones. Molemmat työskentelivät salaiselle palvelulle ja molempien roolisuoritukset olivat mieleenpainumattomia. Whitaker oli ihan Ok turistina,  tosin hänen näyttelijänlahjansa menivät hukkaan noin yksiulotteisessa roolissa. Perus toimintaa pienellä twistillä.
Ihan Ok.

**1/2

Ohjaaja: Pete Travis (Henrik VIII /Tv-elokuva)
Pääosissa: Dennis Quaid, Forest Whitaker ja Matthew Fox
Kesto:90min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.