sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Yogi-Bear (2010)

Ensimmäinen elokuva katsottuna ja arvosteltuna uudella läppärillä - Jogi-Karhu (Yogi-Bear). Olisin voinut valita paremminkin.


Elokuvassa sarjakuvalehdistä tuttu Jogi-karhu (Dan Aykroid) on siirtynyt tietokoneanimoituun muotoon kaverikarhunsa BooBoon (Justin Timberlake) kanssa. Karhut viettävät "oikeiden ihmisten"  kanssa picnic-korien varastelun täyteistä elämää Jellystonen puistossa. Jogi on suloinen karhunen, mutta onnistuu varastelullaan ja sähläilyllään karkoittamaan puistossa käyvää väkeä pois, niin että puisto tekee tappiota. Tähän rakoon tunkee Mayor Brown, joka haluaa puiston hakkuukäyttöön ja on oikeutettu siihen tämän tappion takia.

Jellystonen puistonvartija Smith päättää luontodokumenttien tekijä -naisen (Anna Faris) kanssa pelastaa puiston keräämällä puistolle puuttuvat rahat. Jellystone täyttää 100 vuotta ja he päättävät pitää suuret juhlat, jotka houkuttelevat paljon väkeä ja rahaa. Jogi kuitenkin onnistuu sekoittamaan taas pakkaa...


Elokuva alkoi karhujen hulluttelulla, mikä oli siivitetty Yogi-karhun hirveällä red-neck mölinä-äänellä. Ajattelin, että voihan helkutti, minkä olen taas mennyt kirjastosta lainaamaan. Anna Fariksen mukaan tulo hieman rauhoitti mieltäni ja ajattelin, että ehkä tästä sittenkin tulee vielä ihan hauska. Elokuva ei ollutkaan ihan niin toivoton kuin aluksi ajattelin (nauroin jopa pari kertaa), mutta ei se kyllä hyväkään ollut. Juoni oli typerä ja tuntui teennäiseltä (samoin henkilöhahmot). Pääparin välillä ei ollut minkäänlaista kemiaa. Kaipa elokuvan kohderyhmä oli jotain hieman nuorempaa kuin minä, joihin varmaan jatkuvat kommellukset ja hassuttelut kolahtavat.

Järkytyin erityisesti kun luin jälkeenpäin karhujen ääninäyttelijät. Siis mitä ihmettä!? Onko Justin Timberlake suostunut tulemaan BooBooksi!? Ja ihana Dan Aykroid! Miten hän onnistui tekemään hahmosta nimenomaan äänellään niin vastenmielisen? Todella hämmentävää.

Kyllä nämä alkuperäiset olivat jotain ihan toista. Olisi ehkä ollut parempi jos he olisivat saaneet jatkaa seikkailuitaan vain lehtien sivuilla. Onneksi Hanna ja Barbera ovat kuitenkin jo haudan levossa. Rauha heidä sieluilleen ja toivottavasti tämän elokuvan myötä ei synny hirveästi kierimistä.

*1/2

Ohjaaja: Eric Brevig (Matka maan keskipisteeseen 3D)
Pääosissa: Dan Aykroid, Anna Faris ja Justin Timberlake
Kesto: 80min
Valmistusmaa: USA, Uusi-Seelanti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.