sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

987/1001 Moulin Rouge! (2001)

Yes we can can can!!! Katsoin iloittelevan Moulin Rouge! elokuvan, joka on moderneilla lauluilla höystetty 1800-luvun lopun kertomus Pariisin Moulin Rouge -teatterissa syttyvästä rakkaudesta.

Nuori englantilainen kirjailija, Christian (Ewan Mcgregor), on tullut Pariisiin etsimään töitä. Satine (Nicole Kidman) on puolestaan Moulin rougessa työskenetelevä viihdyttäjä, johon Christian intohimoisesti rakastuu. Ainoa ongelma on vain siinä, että Satine haluaa itselleen rikkaan miehen, että pääsisi työstää pois parantelemaan sairauttaan kun Christian on vain köyhä mies jolla ei ole muuta tarjottavaa kuin rakkautensa - all you need is love ja niin edelleen.

Kaunista Satinea havittelee myös herttua (Richard Roxburgh), jolla sitä rahaa olisi. Satine lupaakin ruhtinaalle, että antautuu tämän kanssaan maallisiin iloihin uuden Moulin rouge -esityksen ensi-illan jälkeen, jonka ruhtinas on luvannut rahoittaa. Christian ei kuitenkaan tätä helpolla sulata.

Moulin Rougen ydinjoukko
                                                                                
Moulin Rouge! on siinä mielessä nerokas, että se yhdistelee moderneja kappaleita Nirvanasta David Bowiehen historialliseen Moulin Rouge ympäristöön. Elokuvan kanssa ensi-iltaan saapui samana vuonna ja jopa samana kuukautena toinenkin historiallinen elokuva, johon oli myös sisälletty moderneja kappaleita. Valitettavasti siinä missä Moulin Rouge onnistui niin A Knight's tale epäonnistui.

Elokuvasta löytyy hekumaa, vauhtia ja musiikkia - kunnon burleski meininkiä siis. Nicole Kidman ja Ewan Mcgregor lauloivat kappaleet itse eikä heidän äänensä särkenyt Iittala-astiasarjaani. Elokuva oli sopivan liioiteltu, että Christianin ja Satinen rakkaustarinasta ei jäänyt kliseinen tai imelä maku. Ainoa miinus löytyy Ewan McGregorista, joka ei kuulu lempinäyttelijöihini. Moulin rougen johtajaa näytellyt Jim Broadbent oli puolestaan aivan loistava. Hän oli elokuvan liima, joka kokosi tarinan yhtenäiseksi.

Erilaisuudessaan viehättävä, hauska ja nopeatempoinen elokuva. Ohjaaja Baz Luhrmann:in musiikkivideomainen ohjaustyyli on tullut jo tutuksi mm. hänen aikaisemmasta elokuvastaan: Romeo+Julia, joka oli  myös ihastuttava.

****



Ohjaaja: Baz Luhrmann
Pääosissa: Nicole Kidman, Ewan McGregor, Jim Broadbent
Kesto: 127min
Valmistusmaa: USA, Australia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.