sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2012

Burlesque (2010)

Lainasin kirjastosta Christina Aquileran ja Cherin tähdittämän Burleskin (Burlesque).

Tessin (Cher) pyörittämä Burleski-klubi on ahtaalla, koska vuokrarästit uhkaavat lakkauttaa toiminnan. Vararikossa olevalle klubille on jonoon asti ostajia, Marcus (Eric Dane) heistä suurimpana. Tosin hänen omistuksessaan klubin tilalle tulisi pilvenpiirtäjä.

Iowalainen maalaistyttö Ali (Christina Aquelera) päättää jättää tutut ympyrät tarjoilijana ja siirtyy Los Angelesiin tavoittelemaan unelmaansa esiintyjänä. Ali kiertää epäonnekkaasti useita koe-esiintymisiä, kunnes törmää Tessin Burleski-klubiin. Sinnikäs Ali ei lannistu vaikka Tess ei suostu heti kättelyssä järjestämään hänelle koe-esiintymistä vaan tunkee itsensä baarimikko-Jackin (Cam Gigandet) avulla klubiin tarjoilijaksi. Yhden tanssijatytöistä tullessa raskaaksi, saa Ali tilaisuuden esiintyä. Ali yllättää niin tanssi- kuin laulutaidoillaan. Shown entinen tähti, Nikki (Kristen Bell), ei ole kuitenkaan uudesta tytöstä kovinkaan innoissaan.

Stanley Tucci häärii homona Seanina shown lavasteissa puvustamassa tyttöjä.

Ali täydessä vauhdissa.

Odotukseni elokuvaa kohtaan olivat minimaaliset, koska olin kuullut pätkästä niin paljon haukkuja. Tätä taustaa vasten olin positiivisesti yllättynyt. Tarina oli erittäin kulunut; pikkukaupungin tyttö kohtaa julman suurkaupungin, mutta sinnikkyydellä ja ahkeruudella ansaitsee paikkansa tähtenä. Tämähän on jo niin nähty vaikka kuinka monessa elokuvassa, esim. Coyote Uglyssa.

Positiivista oli kuitenkin Aquileran näyttely. Okei, ehkä hän ei ole mikään Al Pacino, mutta kyllä hän paremmin näytteli kuin Britney Spears Crossroadsissa. Vaikka Krissen musiikki ei olekaan lähellä sydäntäni, niin omaa hän uskomattoman äänen. Sinällään siis sopiva tämmöiseen yllätyslahjakkaan ihmisen rooliin, koska kun hän playback-rainan katketessa alkoi itse laulaa, räjäytti hän vahvalla äänellään pankin.

Rakkauskuvio Jackin kanssa ja klubin vihollisen, Marcuksen, kanssa vikittely olivat erittäin teennäistä katsottavaa ja tuntui kömpelöltä. Niin kuin tämmöinen juonikuvio olisi ollut pakko mukaan tunkea, sen kummemmitta siihen käsikirjoituksellisesti panostamatta. Cher oli puolestaan mielestäni mainio klubin emäntä. Uskottava valinta tuollaisen "matamin" rooliin. Myös Stanley Tucci oli hyvä vaatteita ojentelevana homona, mutta sehän tuli jo todistettua elokuvassa The Devil Wears Prada, eikö niin...

                                                                        Stanley Tucci in Burlesque...

                                              And Stanley Tucci in Devil wears Prada.

Hienolla laululla varustettu ajoittain hauska elokuva, joka lankesi liiaksi kliseisiin. Muun muassa katsojia näytettiin liikaa kun he nauroivat esityksille. Point taken jo ensimmäisellä kerralla; Burleski-esitykset eivät ole pornoa vaan hauskuutta niin naisille kuin miehillekin.

**1/2

Ohjaaja: Steve Antin (Esikoisohjaus)
Pääosissa: Cher, Christina Aguilera ja Alan Cumming
Kesto: 119min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.