sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

Death at a Funeral (2007)

Ostin elämäni toisen blu-ray -levyn ja se oli tällainen kuin Arvoituksia arkussa (Death at funeral). Ostin levyn lähinnä sen takia, että sen kannessa komeili Game of thronesista tuttu kääpiö, joka on tietysti mainio mies.

Danielin (Matthew Macfadyen) isä on kuollut. Elokuvan tapahtumat sijoittuvatkin ruumiinvalvojaisiin. Vieraita alkaa kokoontua juhlavaan hetkeen, mutta yksi heistä ei näytä tutulta - lyhytkasvuinen Peter (Peter Dinklage). Ongelmia Danielille tuottaa myös hänen serkkunsa sulhanen, joka on ottanut vahingossa valiumiksi luulemaansa huumausainetta. Myös Danielin menestynyt kirjailijaveli on tullut paikalle, jonka kaikki olettavat pitävän muistopuheen vaikka sen pitää kaikkien pettymykseksi Daniel.

Kaunis muistotilaisuus muuttuu pian farssiksi kun kääpiö paljastaa salaisuutensa ja huumeiden vaikutuksen alaisena oleva sulhanen menettää totaalisesti kontrollinsa.
 
 
Odotin elokuvalta loistavaa mustaa huumoria, olihan se saanut pari pokaaliakin ja sitä kannessa kovasti ylistettiin. Elokuvassa todellakin oli kaikki ainekset hillittömään komediaan, mutta sain pettyä. Elokuvassa oli ehdottomasti hetkensä, mutta se oli kuitenkin liikaa pedattu niin, että hassut tilanteen olivat jossain määrin ennalta-arvattavia.

Pääosaa esittäneessä Danielissa olisi ollut parantamisen varaa, hän jäi hieman tylsäksi, mutta muiden näyttelytyö oli kuitenkin loistavaa ja pääsin jossain määrin tunnelmaan, että olisin ollut itse mukana näissä katastrofaalisissa hautajaisissa.

***

Ohjaaja: Frank Oz (Dark Crystal, Valtikka)
Pääosissa: Matthew Macfadyen, Peter Dinklage ja Ewen Bremner
Kesto: 90min
Valmistusmaa: USA, Saksa, Hollanti, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.