sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

Green Lantern (2011)


Katsoin isältäni lainaaman Green Lantern -elokuvan, joka pohjautuu samannimisiin sarjakuviin. En ole näitä sarjakuvia kuitenkaan koskaan lukenut, joten en tiedä kuinka uskollinen elokuva on esikuvalleen.

Hal Jordan (Ryan Renolds) on huimapäinen testipilotti, joka seuraa ammatinvalinnassaan isänsä jalanjälkiä. Eräänä päivänä Hal todistaa taivaalta pudonneen avaruusaluksen, jonka sisältä on ryöminyt pahasti loukkaantunut avaruusolio. Halin löytämä muukalainen kuolee Halin käsiin, mutta antaa sitä ennen tälle vihreän sormuksen, jonka sanoo olevan voimaa täynnä. Olio myös kertoo, että sormus valitsi Halin.

Käy ilmi, että avaruusolio oli Green Lantern, joka on eräänlainen intergalaktinen poliisi. Green Lanterneja on useita. Kuolleen olion voimat siirtyvät Haliin, kun tämä asettaa sormuksen sormeensa. Sormus osoittautuu kuitenkin pian suureksi vastuuksi, kun maata uhkaa pelolla elävä Parallax.

Omaa pientä pahaansa aiheuttaa isälleen (Tim Robbins) katkeroitunut Hector Hammond (Peter Sarsgaard), joka kemiallisten kokeiden jälkeen pystyy lukemaan ihmisten ajatuksia. Hammond on ihastunut Halin rakkaudenkohteeseen ja lentäjäkollegaan Caroliin (Blake Lively) eikä ota tappiotansa hyvin.
 
 
Ensinnäkin pitää kohta lähteä tästä ongelmavyyhti Vuodatuksesta vekke, kun pitää uudelleen tämäkin kämäarvostelu kirjoittaa palvelun kuvanlisäys ongelmien takia. Roskapostia tulee myös luvattoman paljon päivittäin.

Green Lantern alkoi erittäin epämielenkiintoisesti näiden vihreiden olioiden historiankerronnalla; meinasin siis jo nukahtaa heti alussa. Pääosaa näytellyt Ryan Reynolds ei ole mielestäni erityisen monipuolinen näyttelijä ja sopiikin parhaiten sinne komediaosastoon. Ryan ei jaksanut kantaa päärooliaan Vihreänä lyhtynä ja oli näin ollen väärä valinta rooliin. Tavallaan koko elokuvan ongelma oli siinä, että se ei osannut päättää, että onko draamaa vai komediaa. Ryanin komedialliset kevennykset tämän epäuskottavan parhaan kaverin kanssa tuntuivat teennäisiltä ja typeriltä.
 

Ryan ei ole kuitenkaan kokovastuussa elokuvan huonoudesta. Elokuvan juoni oli nimittäin sekava ja hajanainen. Elokuva näytti myös hutaisten tehdyltä tietokonemaailmalta. Pahiksia oli liikaa eikä kukaan niistä saanut tarpeeksi ruutuaikaa. Elokuvan pääpahis Parallax tuli kuin yllättäen ilman sen kummempia esittelyitä elokuvan lopussa Halin voitettavaksi.

Positiivista elokuvassa oli jotkin siinä esiintyneet sivuroolit. Peter Sarsgaardin vähitellen katkeroitunut "luuseri" hahmo oli loistava kuin myös Mark Strongin esittämä Green Lantern Sinestro. Ehkpä Ryanin paikalla olisikin pitänyt olla Mark Strong...

Oma määritelmäni kahdelle tähdelle on "siedettävä". Tämä elokuva oli sietämätön, mutta saa nyt kaksi tähteä vahvojen sivuosaroolien takia.

**

Ohjaaja: Martin Campbell (Pimeyden ytimessä, Casino Royale)
Pääosissa: Ryan Reynolds, Blake Lively ja Peter Sarsgaard
Kesto: 114min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.