sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Heavy Weights (1995)

Katsoin äsken neloselta tulleen Punkeroiden piinan (Heavy weights). Suomennos kertoo ehkä kaiken tarvittavan niin elokuvan sisällöstä kuin sen laadustakin.

Elokuvassa nuori pullea poika - Nicholas (David Goldman) lähetetään läskileirille hänen vanhempiensa toimesta. Leirille päästyään hän huomaa, että siellähän onkin ihan hauskaa; Ohjaajat ja muut punkerot ovat kivaa sakkia. Leiriin tulee kuitenkin heti alkuunsa muutos, koska vanhat leirin omistajat ( Ben Stillerin isä Jerry Stiller ja Sinkkuelämää sarjasta tuttu Steven äiti) ovat joutuneet hakemaan konkurssia. Kivojen omistajien tilalle tulee "kuntoilija helvetistä" - Tony Perkis (Ben Stiller) - valaisin poheetan poika.

Tony Perkisillä on omat itsekkäät motiivinsa saada punkeroista laiheiliineja. Lapset eivät kuitenkaan kuntokuuriin aivan suopeasti suhtaudu ja ryhtyvätkin kapinaan. Saadaanko leiriin taas rauha vai laihtuvatko lapset pakolla sadistisen Perkisin johdolla?

Kukapa ei tämän kuvan jälkeen haluaisi nähdä itse elokuvaa?

Mitä voisin sanoa. Kesäleiri elokuvia on tullut nähtyä enemmän kuin tarpeeksi. Tämä sattui olemaan ajan hengen mukaisesti läskileiri. Ben Stillerin esittämä Perkis oli ajoittain hauska, mutta hahmona ei tarjonnut hirveästi mitään uutta. Hän vain puhui omituisella äänellä ja oli fyysisesti timmi.
Lähinnä elokuva oli tylsä ja vanhan toistoa.

(Pez-faneille tiedoksi, että tässä elokuvassa esiintyy pez-annostelija; Pinkkijalkainen Peter-Pez.)

**

Ohjaaja: Steven Brill
Pääosissa: Tom McGowan, Aaron Schwartz ja Ben Stiller
Kesto:100min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.