sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Hollywood Ending (2002)

Katsoin eilen AVA:lta tulleen Woody Allenin ohjaaman elokuvan Näkemiin Hollywood (Hollywood Ending).

Parhaat päivänsä nähnyt elokuvaohjaaja Val (Woody Allen) saa mahdollisuuden nousta deodoranttimainoksista takaisin kunnon elokuvaohjaajaksi, kun hänen ex-vaimonsa Ellie (Tea Leoni) tarjoaa hänelle töitä uuden kihlattunsa (Treat Willliams) johtaman studio-Galaxin alaisuudessa. Val ottaa työn vastaan, koska hänellä ei ole taloudellisesti muutakaan mahdollisuutta. Elokuvan tuomat paineet aiheuttavat hänelle kuitenkin psykosomaattisen sokeuden. Val päätyykin ohjaajamaan elokuvan sokeana kameramiehen tulkin sekä Ellien avustuksella, tavoitteena se ettei kukaan muu saisi tietää totuutta.

Pidän Woody Allenin joistain varhaisimmista elokuvista joissa hän itse näyttelee (Manhattan) ja sitten joistain hänen myöhäisemmistä elokuvista joissa hän ei enää itse näyttele (Match point). Jotenkin tällaiset elokuvat joissa hän näyttelee sitä samaa neuroottista hahmoa vanhemmalla iällään on jo niin kulunut konsepti, että ei enää oikein jaksa. On myös hieman kiusaannuttavaa nähdä tuollainen vanha ukko pussailemassa kauniita nuoria naisia. En ole oikein koskaan tykännyt Tea Leonista. Hän on sellainen ihminen, että haluaisin kyllä pitää hänen näyttelytyöstä, mutta en vaan pidä. Olen yrittänyt analysoida tilannetta, mutta en ole päässyt mihinkään rationaaliseen tulokseen. Ehkä en vaan ole nähnyt häntä vielä hyvässä roolissa. Debra "Will&Grace" Messing oli myös jotenkin yksiulotteinen bimbon roolissaan.

Pidän yleensä elokuvista joissa jollain tavalla näytetään miten elokuvaa tehdään. Tässä oli ihan hauska katsoa keskustelua missä valittiin ohjaaja elokuvalle. Elokuvan idea oli myös ajatuksen tasolla kiva; sokea elokuvaohjaaja. Minua se ei kuitenkaan hauskuuttanut.

**

Ohjaaja: Woody Allen (Annie Hall, Manhattan)
Pääosissa: Woody Allen,  Tea Leoni
Valmistusmaa: USA
Kesto:112min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.