sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Hot Fuzz (2007)

Katsoin televisiosta tulleen Hot Fuzz -komedian, jonka kyllä omistan myös devarina.

Simon Pegg näyttelee superkyttä Nicholas Angelia, jonka pidätysprosentti on 400 ja on muutenkin koko Lontoon paras poliisi. Poliisilaitos ei ole tästä kuitenkaan innoissaan, koska hän saa muut pollarit näyttämään epäpäteviltä sekä usean työ on vaarassa, koska Angel on niin tehokas. Poliisilaitoksen johto (mm. Martin Freeman, Bill Nightly, Steve Coogan) päättääkin lähettää Angelin pois kuvioista maalle Standford-nimiseen tuppukylään, joka on julistettu useaan otteeseen vuoden parhaaksi kaupungiksi. Angel saa paikallisen työpartnerin (Nick Frost), joka näyttää Angelille paikkoja. Poliisipiiriä johtaa tarkastaja Frank Butterman (Jim Broadbent).

Stanford vaikuttaa tapahtumaköyhältä kaupungilta kunnes outoja "onnettomuuksia" alkaa tulvia. Angelin epäilykset heräävät, että onko kaupunki sittenkään niin rauhaa rakastava kuin on annettu ymmärtää.

Cameon tekee Peter Jackson joulupukkina ja sivuosassa voi nähdä Timothy Daltonin sekä Black Books -sarjasta tutun Mannyn eli Bill Baileyn


Elokuvan on ohjannut Edgar Wright, joka tuli tunnetuksi jo Shaun of the dead zombie-parodiasta. Samanlainen parodinen ote oli myös Hot Fuzzissa, mutta nyt vaan hupailtiin toiminta-/poliisi-elokuvien kustannuksella.

Simon Peggin ja Nick Frostin välinen kemia toimi ja he olivat myös hyvä vastakohtapari. Elokuvaa oli hauska katsoa, mutta kuitenkaan se ei ihan kympillä vaikuttanut. En ole varma minkä takia, ehkä olen nähnyt vain liikaa parodioita. Peter Jacksonin cameosta tulikin mieleeni, että hänen ohjaamissa Bad tastessa ja Braindeadissa oli jotain aitoa: alhainen budjetti, kekseliäisyys ja suht tuntemattomat kasvot. Nämä elokuvat toimivat varmastikin Hot Fuzzin ja Shaun of the deadinkin esikuvina. Wright on kuitenkin loistava ohjaaja eikä mistään kopioimisesta ole kuitenkaan kyse.

Hauskaa!

***1/2

Ohjaaja: Edgar Wright (Shaun of the dead)
Pääosissa: Simon Pegg, Nick Frost
Kesto: 121min
Valmistusmaa: UK, Ranska, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.