sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

Kindergarten cop (1990)


Katsastin televisiosta viikonloppuna tulleen Lastentarhan kytän (Kindergarten cop). Muistelen, että penskana tämä tuli ihan videovuokraamosta lainattua.

Arnold Schwarzenegger näyttelee etsivä John Kimbleä, joka on napannut kauan jahdatun Crisp-nimisen (Richard Tyson) rikollisen murhasta, jolle on yksi todistaja. Narkkaritodistaja on kuitenkin aika heppoinen keissi, joten John Kimble paritetaan etsivä Phoebe O'Haran kanssa (Pamela Reed) tarkoituksena saada varmuus tuomiolle. Phoebe määrätään peitepoliisiksi lastentarhanopettajaksi kun John tekee taustatyötä.  Poliisissa epäillään, että lastentarhassa yksi oppilaista on Crispin poika, jonka kautta voisi saada yhteyden Crispin ex-vaimoon, joka voisi sitten todistaa Crispiä vastaan.
 
Ainoa mutka matkassa on se, että Phoebe sairastuu vatsatautiin ja Kimblen täytyy ottaa paikka lastentarhanopettajana.
 
 
Jostain syystä pidän Kindergarten copista vaikka olisi useita järkisyitä olla pitämättä. Bodatun poliisin kasvukertomus menestyväksi lastentarhanopettajaksi vain saa sympatiani osakseen. Arnold ei ole hullumpi roolissaan eikä yritä liikaa tehdä komediaa. Richard Tyson on puolestaan pahuuden ruumiillistuma ja jaksaa kantaa roolinsa Kimblen nemesiksenä.

Monella tapaa puutteellinen elokuva, joka kuitenkin onnistui viihdyttämään ainakin tätä katsojaa.

***

Ohjaaja: Ivan Reitman
Pääosissa: Arnold Schwarzenegger, Penelope Ann Miller ja Pamela Reed
Kesto: 111min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.