sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Kristen Wiig Double Bill: Roller Girl (2009)/ Paul (2011)

Hieman eri kategorioista nämä Kristen Wiig -elokuvat, mutta ei voi mitään. Tuli nyt sattumalta katsottua nämä pätkät ja molemmista löytyi tuo uuden Bridesmaids-elokuvan tähti.

Roller Girl aka Whip it! (2009)

Bliss Cavendar (Ellen Page) asustelee pienessä Texasin tuppukylässä. Hän toimii tarjoilijana ja käy lukiota. Blissin äiti (Marcia Gay Harden) kiikuttaa tyttöä kauneuskilpailusta toiseen, mutta Blissin intohimo se ei ole.

Eräänä päivänä Austinissa shoppaillessa, törmää Bliss joukkoon flyereitä jakaviin coolin näköisiin roller derby kimmoihin. Hän päättääkin livahtaa ystävänsä kanssa katsomaan näytösottelua, josta hän saa myös kipinän ryhtyä harrastamaan lajia itse. Näytösottelussa hän myös tapaa tietysti pojan.

Bliss osoittautuu nopeaksi luistelijaksi ja pääsee joukkueeseen, jossa on muun muassa Kristen Wiig, Drew Barrymore ja jo Death proofissa minut ihastuttanut Zoe Bell, joka jäi liian vähälle huomiolle elokuvassa. Muija on kuitenkin ammatti stuntteri!! Joukkueen pahin nemesis on vastapuolen Juliette Lewis.

Kun Blissin äidin järkkäämä kauneuskilpailu ja Derby finaali osuvat samalle päivälle, hajoavat Blissin luomat kulissit.
 
 Drew Barrymore, Ellen Page ja Kristen Wiig

Ensinnäkin, miksi on niin paljon elokuvia missä joku teini elää kaksoiselämää ja sitten kaksi tärkeää tapahtumaa osuu juuri samalle päivälle!? Kuinka usein sellaista oikeasti tapahtuu? Toiseksi tämä elokuva jää varmastikin muistoihini aina sinä elokuvana jonka aikana minulla alkoi vatsatauti. En siis todennäköisesti tule katsomaan tätä pitkään aikaan uudelleen.

Pätkä on Drew Barrymoren esikoisohjaus eikä yhtään hullumpi sellainen. Elokuva perustuu ihan aidon roller derby -tytön kirjoittamaan kirjaan ja hän on tehnyt myös elokuvaan käsikirjoituksen. Tämä aitous välittyi vaikka en olekaan roller derbyä eläessäni ennen nähnyt.

Juliette Lewis oli minulle tämän elokuvan sankari. Liian usein hän menee niihin white-trash-tyhmä-tyttö rooleihin. Tässä hän tylytti kunnolla ja oli uskottava kovasisuisena rollerina. Ellen Pagesta en ole tykännyt missään elokuvassa, mutta tässä hän oli siedettävä. Hyvä näyttelijä. Hänen suhteensa bändinpoikaan tuntui aivan Drewn omakohtaisten kokemusten perusteella kirjoitetulta. Kohtaukset ensirakkauden hengailuista olivat myös suhteellisen aidon oloisia eikä niin kliseisiä kuten Star Wars 2:sen nurmella kieriskely.

Toivottavasti Drew jatkaa enemmänkin ohjauslinjalla, hänellä vaikuttaa olevan mukavan freesi ote. Ja on kiva saada vaihteeksi tuollainen teinielokuva, jossa on hieman niin sanotusti rockn rollia ei mitään Freddie Prinze junioria.

***1/2

Ohjaaja: Drew Barrymore
Pääosissa: Ellen Page, Drew Barrymore ja Kristen Wiig
Kesto: 111min
Valmistusmaa: USA

Paul (2011)

Onko kukaan nähnyt elokuvaa missä on Seth Rogen eikä hän olisi jossain vaiheessa polttanut pilveä? Paulissa hän oli tietokoneanimoidun Alienin ääni ja silti hän poltti pilveä. Alkaa hieman kyllästyttää. Miksi pitää AINA polttaa JOKA elokuvassa PILVEÄ. Kylläpä Seth on COOL!!!

Anyways...

Graeme Willy (Simon Pegg) ja Clive Gollings (Nick Frost) ovat kaksi scifi nörttiä, jotka ovat olleet comic con festareilla. Heillä on festareitten jälkeen tarkoituksena kulkea asuntoautollaan "ufo-reittiä" nähden kaikki kuuluisat ufo havainto -paikat. Ei aikaakaan kun matkalla ollessaan heidän edessään sattuu liikenneonnettumuus. Miesten mennessä katsomaan mitä on tapahtunut, kohtaavat he kohteliaan oloisen Alienin, joka sanoo nimekseen Paul (Seth Rogen). Miehet lupaavat auttaa Paulin päämääräänsä. Nopeasti käy ilmi, että CIA:n miehet (ja nainen Sigourney Weaver) ovat myös Paulin perässä.

Asuntoautoleripaikalla miehet tapaavat uskossa kasvaneen Ruth Buggsin (Kristen Wiig), johon Graeme iskee heti silmänsä.
 
Paul ja Simon Pegg

Elokuvan ajatus oli ihan hauska; scifi nörtit törmäävät alieniin, joka onkin ihan normaali heppu, joka kiroilee ja polttaa pilveä. Simon ja Clive olivat ajoittain hauskoja ja heidän keskinäinen kemiansa toimi. Näin jälkeenpäin ajateltuna en muista kuitenkaan millekään hillittömästi nauraneeni, jutut olivat ihan hauskoja.

Nyt olen niin poikki, että en keksi valaisevampaa lopetusta kuin: ihan hyvää ajavietettä.

***

Ohjaaja: Greg Mottola
Pääosissa: Simon Pegg, Nick Frost ja Seth Rogen
Kesto: 104
Valmistusmaat: USA, Uk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.