sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Last Chance Harvey (2008)

Katsoin kirjastosta lainaamani elokuvan nimeltä Kerran vielä, Harvey! (Last Chance Harvey). Elokuvan pääosassa on yksi lempinäyttelijäni - Dustin Hoffman.

Elokuva kertoo tarinan ikääntyneestä jazzpianistin urasta haaveilevasta mainosmusiikkien säveltäjämiehestä Harveystä (Dustin Hoffman). Harvey matkustaa Lontooseen tyttärensä häihin, mutta huomaa häävastaanotolla, että ei ole mitenkään erityisen tervetullut vieras. Vaikka tytär suhtautuu isäänsä lämpimästi ovat he sen verran vieraantuneet, että tytär haluaa isäpuolensa luovuttavan itsensä alttarilla. Harveyn täytyy lähteä kesken hääjuhlien takaisin työpaikalleen vain huomatakseen lentokentällä, että on myöhästynyt lennolta. Mies saa potkut ja hukuttaa murheensa lentokentän baarissa, jossa tapaa tarinan toisen päähenkilön - homssuisen ja hieman Harveyta nuoremman - Katen (Emma Thompson). Katen elämä on ollut täynnä pettymyksiä ja hänen päivänsä täyttääkin lähinnä työ, epäonniset sokkotreffit ja soitot vainoharhaiselta äidiltään. 
Kate ja Harvey alkavat juttelemaan baarissa eikä rakkaus tunne ikärajaa.


Tarinan juonessa ei sinällään ollut mitään uutta; kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä kohtaavat ja rakastuvat. Silti elokuvaa katsoessa ei tuntunut siltä, että katson vanhan toistoa ja kuluneita maneereita. Syy siihen oli täysin Emmassa ja Dustinissa. Nämä kaksi henkilöä osaavat näytellä. Heidän suorituksiaan oli suorastaan hypnoottista katsoa, niin vangitsevasti he osasivat esittää elämän kolhimia ihmisiä. Itkin taas.

Elokuvan alkuperäisen nimen voi ymmärtää monitahoisesti; Viimeinen mahdollisuus rakkauteen, viimeinen mahdollisuus korjata välit tyttärensä kanssa ja viimeinen mahdollisuus työelämässä.

***1/2

Ohjaaja: Joel Hopkins (Jump Tomorrow)
Pääosissa: Dustin Hoffman, Emma Thompson ja Kathy Baker
Kesto:93min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.