sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Marley & Me (2008)

Jenkeissä joulupäivänä 2008 ilmestynyt Marley & Me sai aikoinaan sloganikseen: This Christmas, Heel the love. Mitä se ikinä tarkoittaakaan.

Elokuva kertoo tarinan pariskunnasta nimeltään John Grogan (Owen Wilson) sekä Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) ja heidän hankkimastaan "alennuskoirasta" Marleystä. Marley ei ole järin ihmeellinen koira vaan aika hulttio, hänet jopa erotetaan Kathleen Turnerin (joka on nykypäivinään aika pelottavan näköinen) johtamalta koirien käytöskurssilta. Vaikka koira aiheuttaa huolta ja tuhoa eikä se osaa mitään temppuja tai noudata edes käskyjä, kuuluu se Groganien perheeseen. Pariskunta saa koiran lisäksi vielä kolme lasta, joita Jennifer jää kaitsemaan. John puolestaan hoitaa elättämisen ensin Floridalaisessa lehdessä artikkeleita tehden ja 40 vuotta täytettyään Philadelphialaisessa lehdessä unelmiensa mukaisia toimittajan tehtäviä tehden.


Elokuva ei ollut tyypillinen romanttinen komedia, niin kuin kansikuvan perusteella ajattelin. Jo elokuvan alussa tämä tehtiin selväksi kun pariskunta oli juuri mennyt naimisiin. Yleensähän tämänkaltaiseen genreen sujahtavat elokuvat vasta päättyvät siihen, että jotkut mutkien kautta rakastuvat ja menevät naimisiin. Elokuvassa olikin hienoa ja erilaista se, että siinä kuvattiin arkea. Sanomana se, että elämä ei ole aina helppoa eikä kukaan koskaan kerro kuinka vaikeaa; avioliitto, lasten kasvatus ja muu eläminen loppujen lopuksi on. Mitä tapahtuu  the end:in jälkeen ja niin edelleen.

Tämä "elämänmakuisuus" mitä kannessakin mainostetaan oli siis elokuvassa hyvää, mutta myös tavallaan elokuvassa huonoa. Vähän sellaista näyteikkunassa pyllistelyä, että "voi voi kun tämä arki nyt on tällaista. Miksi kukaan ei kertonut, myhyy". Jennifer ja Owen olivat kyllä uskottavia avioparina. Jotenkin koko ajan odotin sitä, että Jennifer alkaisi hylkimään koiraa perheen astuttua kuvioihin ja Owen olisi se koiramies, mutta näin ei kuitenkaan kärjistetysti tapahtunut. Molemmat rakastivat sitä piskiä.

Vaikka minulla onkin kaksi kissaa, niin pidän myös koirista. Elokuvan loppua kohden kun myös koira vanheni...SPOILER ALERT....niin en voinut välttyä vuolailta kyyneliltä kun koira piikitettiin. Mietin vaan omia lemmikkejäni, että kunpa se päivä ei olisi mitenkään lähellä. Vaikka joskus niitten kattien kanssa hermo meneekin, mutta se on vain elämää.

***

Ohjaaja: David Frankel (The Devil wears Prada, The Big Year)
Pääosissa: Owen Wilson, Jennifer Aniston ja Eric Dane
Kesto: 115min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Jep, Marley and Me ei ole romanttinen komedia vaan tarina koirasta. Jos haluat kunnon naurut ja itkut, niin kannattaa lukea alkuperäinen kirja. Tämähän on siis tositarina, josta koiranomistaja John Grogan kirjoitti kirjan ja josta sitten tehtiin tämä leffa. Kirja oli mun mielestä aivan loistava, suosittelen. :)

    VastaaPoista
  2. En tiennytkään, että tositarinaan perustui. Kiitos kirjavinkistä, Täytyy lukaista! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.