sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

My Cousin Vinny (1992)

Katsoin televisiosta tulleen Serkkuni Vinny:n (My Cousin Vinny).

Bill Gambini (Ralph "Karate kid" Macchio) on kaverinsa kanssa matkalla uuteen opinahjoonsa, kun he päättävät pistäytyä matkan varrella Alabamassa kaupassa. Bill kasaa tavaroita koriin ja päättää ottaa vielä tonnikalapurkin, jonka hän sulloo väliaikaisesti taskuunsa. Pojat maksavat ostoksensa ja lähtevät vihreällä avoautollaan pois. Ajaessaan tajuaa Bill, että tonnikalapurkki jäi taskuun. Poikia alkaakin pian seuraamaan poliisiauto ja heidät  viedään kuulusteluun. Pojat luulevat, että kyse on maksamattomasta tonnikalapurkista ja tunnustavat kaiken. Käy kuitenkin ilmi, että heitä syytetään kaupan kassan surmaamisesta.

Pojilla ei ole varaa hienoon asianajajaan, joten he palkkaavat Billin Vinny serkun (Joe Pesci). Vinnyn mukana on tämän tyttöystävä Mona Lisa Vito (Marisa Tomei). Vinny osoittautuu kokemattomaksi asianajaksi, mutta tyttöystävänsä avustuksella alkaa juttu ratkeamaan.
 

Kuulin elokuvan olemassaolosta ensimmäistä kertaa Seinfeld-sarjassa, jaksossa missä George on ihastunut Marisa Tomeihin; "My Cousin Vinny, i love her, she was fantastic!". Siitä asti olen miettinyt, että pitäisi varmaan pätkä joskus katsastaa.

Joe Pesci oli loistava kokemattomana nykiläisenä asianajajana Alabaman junttilassa. Kontrasti oli tarkoituksellisen liioiteltu, mutta sopi hyvin elokuvaan. Marisa Tomeikin oli liioitellun "ala-luokkamainen", mutta hänen kohdaltaan juttu meni mielestäni hieman liian överiksi. Vaikka Tomei voittikin roolistaan Oscarin, niin hänen leveä puhetapansa ärsytti.

Elokuva pelasi moneenkin otteeseen väärinkäsityksillä, mikä oli ihan viihdyttävää. Kyllä elokuvan katsoi kerran ihan mielellään, mutta ei se nyt mikään loistava ollut.

***

Ohjaaja: Jonathan Lynn (Nunnat karkuteillä, Koko potti)
Pääosissa: Joe Pesci, Marisa Tomei ja Ralph Macchio
Kesto: 120min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.