sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Prison (1988)

Loistavan Jäätävän poltteen jälkeen Renny Harlin ohjasi Yhdysvaltoihin sijoittuvan kauhuelokuvan Vankila (Prison). Jostain syystä minulta on jäänyt tämä elokuva täysin huomaamatta vaikka miltei kaikki muut Rennyn laadullisesti epätasaisista tuotoksista onkin tullut katsastettua.

Elokuva alkaa sähkötuoliin syyttömänä tuomitun miehen kuolemalla. Tuomion aikaan vanginvartijana toiminut Eaton Sharpe (Lane Smith) on ollut osallisena syylliseksi lavastuksessa. Eaton herää vuosia myöhemmin painajaiseen, koska vankila avataan uudelleen ja Eaton on valittu johtamaan sitä. Tuoreiden vankien joukossa on muun muassa Viggo Mortensen Burkena. Pari vankia laitetaan moukaroimaan vankilan seinää, jonka takaa paljastuu vanha kuolemantuomiohuone. Seinän avaus tuo kuitenkin tullessaan muutakin kuin avaruutta - väärin kuolemaan tuomitun vihaisen hengen.

Elokuva ei ollut niin huono kuin odotin. Loistava Viggo Mortesen nosti huomattavasti elokuvan tasoa. Vankilanjohtajaa näytellyt Lane Smith oli myös uskottava lievästi psykoottisena auktoriteettina vaikkakin sortui paikoin liikaan ilmeilyyn. Elokuvasta puuttui tyystin Jäätävän polltteen kaltainen absurdi huumori; Vankila on tehty tosissaan.
Rennyn elokuvista tuttu Suomi-trademark jäi minulta huomaamatta. Jos joku osaa sanoa, että missä kohtaa (jos missään) Suomea mainostettiin, niin olisin iloinen.
Ihan jännä.

***

Ohjaaja: Renny Harlin (Cliffhanger, Jäätävä polte)
Pääosissa: Lane Smith, Viggo Mortensen ja Chelsea Field
Kesto: 102min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.