sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Santa Clause 3: The Escape Clause (2006)

Katsastin äsken televisiosta  Mutta mitä tapahtui joulupukille 3:sen. Elokuva on onneksi, ainakin toistaiseksi, viimeinen osa Joulupukki sarjaa. Santa Clause 2:sen arvostelu löytyy täältä, missä taustatietoa elokuvan tapahtumiin.

Joulupukin muori Carol (Elizabeth Mitchell) odottaa joulupukille lasta, mutta Carolista tuntuu ettei häntä huomioida tarpeeksi. Joulupukki (edelleen Tim Allen) toimittaakin Carolin vanhemmat ja oman ex-vaimonsa miehineen Korvatunturille. Kaikki näyttelevät Carolin vanhemmille, että Korvatunturi on Kanada. Satuhahmojen kokouksessa Pakkasukko "Jack Frost" (Martin Short) ehdottaa tuttuun tapaansa, että saisi jonkun oman juhlan. Kun ehdotus hylätään ja hänen hetkellistä erottamista ehdotetaan, niin tekee Pakkasukko tarjouksen tehdä töitä Joulupukille erotuksen sijaan. Ryssä-Pakkasukolla on kuitenkin pahat mielessä; hän haluaa Joulupukin hommat itselleen eikä joulu ole enää entisensä. 


Siinä missä kaksi ensimmäistä Santa Clause -elokuvaa olivat harmitonta viihdettä, ei tätä kolmosta voi enää viihteeksi sanoa. Elokuva tuntui dollarit silmissä nopeasti kyhätyltä roskalta. Joulupukin muorilla ei ollut enää mitään muuta roolia kuin olla paksuna ja itkeskellä huomioimattoman miehen perään. Edellisissä elokuvissa päätonttuna pyörinyt David Krumholz:kin oli liuennut. Hän toi yllättävän paljon elokuviin huumoria omalla vakavuudellaan. Joulupukin poikakin näkyi vain vilaukselta

Elokuvassa oli huono käsikirjoitus eikä se ollut hauska. Pääjuoni oli köyhä. Martin Short ja Carolin isää esittänyt Alan Arkin olivat ajoittain hyviä. Lopputekstejä ennen näytetty Gag Reel oli elokuvan hauskinta antia.

**

Ohjaaja:Michael Lembeck
Pääosissa:Tim Allen, Martin Short ja Elizabeth Mitchell
Kesto:97min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.