sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Somewhere (2010)

Sofia Coppola on taas "lost in translation", tällä kertaa kielenä on italia - Somewhere.

Somewhere on niitä unenomaisia hidastempoisia elokuvia, joissa katsoja tulee kuin kesken jonkun ihmisen elämää seuraamaan sitä sivustakatsojana. Elokuvan pääosassa toimii Johnny Marco (Stephen Dorff) elokuvatähtenä, joka aloittaa puhumisen  vasta noin 15 minuuttia elokuvan rullattua. Puhetta ennen näemme muun muassa Johnnyn katselemassa kaksi erillistä tankotanssiesitystä hotellihuoneensa makuuhuoneessa.

Johnnyllä on  11-vuotias Cleo-tyttö (Elle Fanning), jonka päähuoltajuus on tämän äidillä. Äiti on kuitenkin päättänyt ottaa hieman hermolomaa ja Johnny saa lapsen hoidettavakseen. Elokuva koostuukiin pitkälti Johnnyn ja Cleon viettäessä aikaa keskenään, milloin syöden jäätelöä italilaisessa hotellihuoneessa, milloin pelatessa Guitar Heroa. Tämä poikkeaa kovasti Johnnyn normaalista tavasta viettää aikaa (kauniiden naisten kanssa kuhertelu).

Italialaisessa palkitogaalassa. Eivät ymmärrä kieltä, mutta hauskaa on.

Elokuva oli hieman turhankin unenomainen, koska meinasin pariin otteeseen nukahtaa. Pääosapari näytteli kyllä luontevasti isää ja tytärtä. Elokuva ei erityisesti tuonut mitään uutta ja oli muutenkin hieman turhan aneeminen. Tuskinpa jää mieleen.

Elokuvassa piipahtaa Benecio Del Toro sekä USA:n Office-sarjasta tuttu tuoreempi respa Erin (Ellie Kemper).

**1/2

Ohjaaja: Sofia Coppola
Pääosissa: Stephen Dorff, Elle Fanning ja Chris Pontius
Kesto: 97min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.