sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

The Santa Clause 2 (2002)

Joulu on jo miltei ovella. Tunnelmaa täytyy tietysti kohottaa katsomalla paljon jouluaiheista roskaa. Katsoin eilen Tv5:ltä tulleen (olin kipeä!) Mutta mitä tapahtui joulupukille 2:sen (The Santa Clause 2).

Ensimmäisessa The Santa Clause -elokuvassa kävi ilmi, että Tim Allenin esittämä kyyninen liikemies, Scott Alvin, joutui ottamaan joulupukin roolin itselleen kumottuaan edellisen joulupukin alas katolta. Ykkösessä hänen oli vaikea hyväksyä uusi roolinsa joularina, mutta hänen lapsensa Charlie  rohkaisi häntä jäämään hommiin.

Tässä kakkososassa Scott Alvin (edelleen Tim Allen) on jo hyväksynyt, että on joulupukki ja on jopa paras joulupukki mitä koskaan on ollut (tonttujen tyytyväisyyskyselyn mukaan). Kaikki menee siis hyvin työelämässä, mutta Charlie aiheuttaa angstaavan varhaisteinin tapaan ongelmia kotipuolessa. Joulupukin on siis palattava Charlien ja tämän äidin sekä isäpuolen (Judge "Beverly Hills" Reinhold) tykö. Charlie ei ole kuitenkaan ainoa ongelma, koska  Scottin on löydettävä itselleen joulumuori jouluaattoon mennessä (johon on reilu 20 päivää aikaa) tai muuten menettää pukin pestinsä.

Scottin hoitaessa ongelmiaan kotipuolessa, on pohjoisnavalle järjestetty joulupukille sijainen hänen lelukloonistaan ja kuten useimmat diktaattorit sekoaa kloonikin vallasta.

Scott puts the move on Charlien rehtori.
  
Jostain syystä monelle nousee oksennus suuhun kun kuulevat mainittavan nimen Tim Allen, minä en kuitenkaan kuulu heihin. Mielestäni Tim on hauska omassa genressään. Mitä tapahtui joulupukille 2 on kaikkea muuta kuin uniikki taideteos, mutta viihdyttävänä jouluhömppänä se toimii. Yleensä jo valmiiksi hepposten joulukomedioiden tai komedioiden ylipäätänsä kakkososat ovat jotain käsittämätöntä sontaa, mutta tämän pystyi jopa katsomaan. Romanttinen juonikuvio toi uuden näkökulman vanhaan pukkirunkoon.

Ärsyttävät asiat elokuvassa olivat (siirappisuus kuuluu jollain tavalla asiaan):

-Kun Jolupukki kloonattiin lelulaitteessa, niin meni oikea ihminen sisään ja puhuva toimiva jouluklooni tuli ulos, okei, ei siinä mitään. Mutta kun kloonijoulupukki halusi tehdä itselleen lelusotilasarmeijan, niin laittoi hän kloonikoneeseen tavallisen lelusotilaan. Ainoa säädös mitä hän teki oli, että sen piti olla isompi. Nämä lelusotilaat heräsivät kuitenkin "henkiin"; Noudattivat käskyjä ja kävelivät. Oliko kone siis samalla jonkinlainen kuolleen henkiinherättävä animaattori?

-Kun Charlie oli jo kasvanut elokuvassa niin isoksi, että tytötkin kiinnostivat (niin kuin normaalielämässä käy), niin oli elokuvaan pakko tunkea joku sukulaistyttö että elokuvaan saataisiin nuori lässyttävä lapsen ääni ja "lapsen viattomuus". Tytöllä ei ollut kuitenkaan oikeastaan mitään muuta virkaa kuin käydä syöttämässä Komeetta-porolle suklaata ja lässyttää välillä jotain joulupukista.

Ei laatuteos, mutta ajoi asiansa.

**1/2

Ohjaaja: Michael Lembeck (tv-sarja ohjaaja)
Pääosissa:Tim Allen, Spencer Breslin ja Elizabeth Mitchell
Valmistusmaa:USA
Kesto:104min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.