sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. elokuuta 2012

The Switch (2010)

Lainasin äidiltä kasan "chickflickejä", joista nyt katsoin ensimmäisen; Vaihtamalla paranee (The Switch). Onpa muutes nerokas suomennos, DNA saa ainakin lisämainosta ilmaiseksi.

Kassie Larson (Jennifer Aniston) kuulee biologisen kellonsa tikittävän erityisen kovaäänisesti ja päättääkin että on aika hommata lapsi.  Hänen paras ystävänsä Wally Mars (Jason Bateman) tarjoaa ystävälleen omaa satsiaan, mutta Kassie haluaa spermansa joltain hieman vähemmän neuroottiselta henkilöltä. Wally katkeroituu tästä ja päättääkin kännipäissään vaihtaa Kassien valitseman luovuttajan tavaran omaansa.

Hedelmällisyysjuhlien jälkeen Wally menee humalassa mutisemaan totuuden pomonsa (Jeff Goldblum) luokse, mutta unohtaa tekemänsä vaihdon seuraavana aamuna. Kassie kertoo Wallylle ilouutisen raskaudestaan ja poistuukin noin viideksi vuodeksi Minneapolisiin kasvattamaan lastaan, kunnes palaa taas vanhoille kotiseuduilleen New Yorkiin.

Wally tapaa Kassien kohta kuusivuotiaan pojan, joka muistuttaa uskomattoman paljon häntä itseään. Samaan aikaan Kassie lämmittelee suhdetta Rolandin (Patrick Wilson) kanssa, jonka luulee olevan poikansa isä. Kun Wally muistaa vaihtaneensa spermat päikseen, niin joutuu hän kiusallisen tilanteen eteen; kertoako totuus vai ei?

Juliette Lewisin voi nähdä näyttelemässä Kassien kaveria.
 

Uskomaton idea tehdä elokuva periaatteessa spermasta. Kaipa elokuvassa käsiteltiin myös ajatusta modernin perheen käsitteestä. Sinällään epätavallista romanttisissa komedioissa, että nainen ei löydäkään sitä unelmiensa prinssiä, mutta päättää kuitenkin perustaa perheen. Ihan mielenkiintoista siis lähteä tällaisille erilaisille vesille.

Jennifer Anistonin voi myös lukea niihin surullisiin naistähtiin, jotka ovat kohdanneet väistämättömän pahan nimeltä ikääntyminen. Tai se todellinen paha on nimeltään Botox. Luonnollisuutta ei Jennin naamalta ollut hirveästi löydettävissä. Hänen näyttelytyönsäkin oli vähän sitä ja tätä. Jason Bateman oli puolestaan yllättävän hyvä vaikka elokuvan alussa pidinkin häntä erittäin tylsänä valintana. Hänen ja lapsen välinen kemia toimi hyvin. Juliette Lewis oli puolestaan ihan hyvä Kassien exentrisenä kamuna, mutta rooli oli pieni ja tarpeeton. Melkein hieman jopa kävi Juliettea sääliksi, että eikö hän ole saanut työtarjouksia vai mistä on kyse, että tämä piti vastaanottaa.

Ei tämä "Vaihtamalla paranee" nyt maailmaani tai elokuvateollisuutta mullistanut, mutta oli se romkom hieman uudella twistillä, jossa loppu oli alkua vahvempi.

**1/2

Ohjaajat: Josh Gordon, Will Speck (Blades of Glory)
Pääosissa: Jennifer Aniston, Jason Bateman ja Patrick Wilson
Kesto: 101min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.