sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2012

Throw Momma from the Train (1987)

Billy Crystal on taas kuuma nimi, koska pian (26.2.2012) hän palaa Oscar gaalan puikkoihin juontohommiin. Taidan katsoa lähiaikoina paljon Billyä! Ja tämä ei ollut lupaus vaan uhkaus.

Elokuvassa Heitä mami junasta (Throw momma from the train) Billy Crystal näyttelee Larry-nimistä kirjailijaa, joka opettaa myös kirjoittamista. Larryn luokalla on eräs nuhjuinen murhamysteeriä kirjoittava Owen (Danny DeVito). Larry haukkuu Owenin kirjoituksen ja selittää sinnikkäälle Owenille, että murhamysteerissä se jolla on motiivi, ei saa olla itse murhaaja, koska muuten syyllinen on liian selvä.

Owenilla on ahdistava äiti (Anne Ramsey), jonka luona hän asuu. Owen haluaa äitinsä hengiltä. Larry puolestaan toivottaa ex-vaimonsa (Kate Mulgrew) kaikkien kuullen kuolemaan, koska tämä on pöllinyt hänen kirjansa ja tienaa sillä miljoonia. Kun Larry vihjaa Owenille, että onnistuneeseen murhamysteeriin löytyvät vastaukset Hitchcockin elokuvista, menee Owen katsomaan Muukalaisia junassa (mihin Heitä mami junastakin perustuu). Elokuvaa katsoessaan näkee Owen kohtauksen, jossa mies ehdottaa murhien vaihtamista - crisscross. Owen ajatteleekin, että koska Larry oli se joka kehotti mennä katsomaan Hitchcockin elokuvia, ehdotti hän myös samalla murhien vaihtamista. Niinpä Owen suuntaakin tappamaan Larryn ex-vaimon ja odottaa Larrylta samaa äitinsä kanssa.

Elokuva oli mielestäni kaikessa mustuudessaan aika hauska. Mammaa näytellyt Anne Ramsey oli pelottavan uskottava kärttyisänä äitinä, saipa hän suorituksestaan jopa Oscar-ehdokkuudenkin. Myös Danny oli hauska Larrya vainoavana mammanpoikana, jonka elämän kallein aarre on hänen kolikkokokoelma. Hieman naiivi ja syyntakeeton, mutta silti viekas kuin piru. Billy teki sitä samaa mitä kaikissa muissakin rooleissa; verbaalista komiikkaa ja naisen viettely-yritystä. Tavallinen mies, joka on tempaantunut mukaan hulluihin kuvioihin; Jos tykkää Billysta, niin tykkää tästäkin elokuvasta.

Hauska.

***

Ohjaaja: Danny DeVito (Ruusujen sota, Smoochy)
Pääosissa: Danny DeVito ja Billy Crystal
Kesto: 88min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.