sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. elokuuta 2012

Twilight: New Moon (2009)


Tämän - Twilight  - Uusikuu (Twilight: New Moon) jatko-osan takia jätin hieman tähtivaraa ensimmäisen Twililghtin nähtyäni, koska oletin että tämä kakkososa on  huonompi ja niinhän se olikin.

Ykkösosan arvosteun voi lukea täältä.

Cullenien vampyyriperhe on tullut siihen tulokseen, että heidän täytyy lähteä Bella Swanin kotikaupungista, koska heidän ulkonäkönsä vaikkuttaisi liian nuorekkaalta suhteessa siihen, että kuinka kauan he ovat paikassa asuneet. Edward (Robert Pattinson)  päättää lähteä muun perheen kanssa eikä Bellalla (Kristen Stewart)  ole asiaa mukaan. Edward tekeekin niin sanotut bänksit.

Bella velloo melankoliassaan eikä  oikein ota yhteyttä kehenkään entiseen kaveriinsa, ainoa joka saa hänen ajatuksensa hieman muualle on vanha ystävä, intiaanireservaatissa asuva Jacob (Taylor Lautner). Jacob vaikuttaa aluksi ystävälliseltä ja Bellaan ihastuneelta, mutta yhtäkkisesti muuttuu ns. "pahaksi pojaksi". Käy ilmi, että Jacob onkin ihmissusi. Nämä sudet jahtaavat vampyyreita, joten Edward ei ole Jacobin erityisessä suosiossa.

Sattuu väärinkäsitys, että Edwardin sisko saa näyn missä Bella kuolee ja tämän innoittaman Edward on itsekin päättänyt päättää päivänsä. Bella kuitenkin ehtii paikalle ajoissa ja tekee päätöksen, että haluaa muuttua itsekin vampyyriksi. Edward ja Bella palaa siis jälleen yhteen ja häitä jo suunnitellaan.
Jacob the sixpack

Elokuvaa oli tuskallista katsoa. Siinä ei tuntunut olevan minkäänlaista kunnon rakennetta ja näyttelijäsuoritukset jäi taas tutun latteiksi. Ainoa jolla oli hieman särmään ensimmäisessä osassa, Taylor Lautner, ei tässä jaksanutkaan osaansa kantaa. Oli hänelle ihan kiva "pyykkilauta" eikä sitä ujosteltu useaan otteseen näyttää. Varmaankin ajateltiin, että jos hänen vatsaansa tuijottaa, niin unohtaa kuinka huonoa elokuvaa oikeastaan katsookaan.

Ihmissudet oli myös tehty aika tyhmännäköisiksi ja kun Jacob ei ollut ihmissusi, niin miksi hänellä piti olla revityt polviin asti ulottuvat housut eikä paitaa? Tämä sama "univormu" oli kaikilla muillakin lauman jäsenillä.

Kökkö elokuva, josta puuttui hyvä alku, keskikohta ja loppu.

*

Ohjaaja: Chris Weitz (Poika, Kultainen kompassi)
Pääosissa: Kristen Stewart, Robert Pattinson ja Taylor Lautner
Kesto: 130min
Valmistusmaa; USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.