sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Two Pints of Lager and a Packet of Crisps: Seasons 1-6 (2001-2006)

Katsastin sairaana ollessani koko boksillisen brittiläistä BBC sitcomia: Kaksi tuoppia, kiitos! (Two Pints of Lager and a Packet of Crisps). Boksissa oli kaudet 1-6, mutta ilmeisesti sarjaa on jatkettu yhdeksänteen kauteen asti ilman yhtä päähenkilöistä (Ralf Little).

 

Sarjan tapahtumat pyörivät neljän "white trash" parikymppisen ja yhden opiskelijanuoren ympärillä, jotka asuvat Englannin pikkukaupungissa. Nuorilla ei ole oikein muuta päämäärää elämässään kuin katsoa telkkaria, juoda olutta ja syödä sipsejä.

Jonny (Ralf Little) ja Janet (Sheridan Smith) muodostavat yhden pariskunnan. Kausien saatossa pari eroaakin välillä, mutta palaa taas yhteen ja saa lapsen, jonka isyys on kuitenkin kyseenalainen. Jonny on työtön elämäntapaluuseri, jonka suurin intohimo on keksit. Janet on puolestaan kausien alussa leipomotyöntekijä, mutta lapsen saatuaan jää työttömäksi. Häntä voisi kuvailla "helpoksi".

Kuudenneksi päähenkilöksi voisi luonnehtia Janetin kannuja; on kuitenkin sen verran sarjassa esillä.

Toisen pariskunnan muodostavat Gaz (Will Mellor) sekä Donna (Natalie Casey). Jos Gaz ei olisi sen näköinen kuin on, niin en varmaan katsoisi koko sarjaa. Gaz on hieman "paksupäinen" korjaamotyöntekijä, joka on niittänyt mainetta naistenkaatajana. Donna on puolestaan joukon fiksuin, hän työskentelee ämpäritehtaalla ja kokeilee loppukaudesta yliopistoakin. Donnan äidillä on suuri rooli kausien alussa nuoria miehiä viettelevänä rääväsuuna. Mainio hahmo. Donna kuitenkin äidin kuoleman myötä kehittyy ehkä ainoana henkilönä koko sarjassa.

Suhde oli alussa vain "friends with benfits" -tyyppinen, mutta syveni aikain saatossa.

Joukon ainoa joka ei pariudu kenenkään vakiohahmon kanssa on kimeä-ääninen Louise (Kathryn Drysdale). Hän ei tahdo myöntää että on musta ja on itserakkautta täynnä.

Kokonaisuudessaan sarja oli viihdyttävä. Kun näin katsoi kaikki kuusi kautta putkeen, niin tietyltä toistolta ei tietenkään voinut välttyä. Hahmot kuitenkin jaksoivat kiinnostaa loppuun asti. Ainoat ärsyhahmot olivat sivuhenkilöt kuten Gazin kehitysvammainen velipuoli sekä baarinpitäjänä loppukaudesta toiminut nymfo Kelly. Kuudennen kauden viimeisenä jaksona on "kauhuspesiaali", jossa ei taustalla naureta. Mielestäni ajatus oli hauska, mutta toteutus ei oikein onnistunut; ei ollut tarpeeksi hauska eikä tarpeeksi jännä. Sarjan taso vaihteleekin jaksottain äärimmäisen hauskasta vanhan kyllästyttävään toistoon. Jaksot ovat nauhoitettu elävän yleisön edessä, joka jollain tavalla välittyy muun muassa näyttelytyön fyysisyydestä.

Sarja sopii siihen mihin se on tarkoitettukin; jotain katsottavaa baari-illan jälkeen.

***

Ohjaaja/luoja: Susan Nickson
Pääosissa: Will Mellor, Natalie Casey, Sheridan Smith, Ralf Little ja Kathryn Drysdale
Kesto: 26min/episode
Valmistusmaa: UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.