sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2012

Zombieland (2009)

Katsoin vuoden 2010 joululahjaksi saamani Zombielandin vihdoinkin. Toivoin elokuvaa, koska olin kuullut siitä niin paljon kehuja.

Zombiet ovat valloittaneet maapallon ja "puhtaat" ihmiset ovat vähemmistö. Hullunlehmän tauti on tarttunut ihmiseen ja muuttaa heitä nyt zombeiksi. Tauti leviää zombien puremasta. Pääosissa pyörivä Columbus (Jesse Eisenberg) on päättänyt mennä etsimään mahdollisesti vielä elossa olevaa perhettään Columbukseen. Nörttimäinen Columbus tapaa matkallaan kovaakin kovemman zombientappaja Tallahasseen (Woody Harrelson) ja saa tältä kyydin. Pääosahenkilöt ovat nimettyinä kotipaikkojensa mukaan, koska eivät halua kiintyä keneenkään, jos henkilö täytyykin vaikka zombiena tappaa.

Tallahasseen älyttömän Twinkie-himon takia miehet pysähtyvät ja kohtaavat kaupassa kaksi tyttöä, Wichitan (Emma Stone) sekä hänen pikkusiskonsa Little Rockin (Abigail Breslin), jotka huijaavat miehiltä aseet ja auton. Tallahassee sekä Columbus kohtaavat kuitenkin  tytöt vielä uudelleen ja päättävät yhdessä jatkaa matkaa tyttöjen päämäränä olevaan huvipuistoon. Hollywoodiin päästyään, sopii nelihenkinen ihmisryhmä punkata tyylillä Bill Murrayn kotona, joka onkin vielä kaikkien yllätykseksi asunnossaan.

Matkalla tapetaan myös aika kasa zombeja, lähinnä Tallahasseen toimesta.

Jesse pääsee juuri ja juuri autoon turvaan.

Minua hieman ärsytti elokuvassa muutama seikka. Ensinnäkin se, että Jessen henkilökohtaiset selviytymisohjeet täytyi näyttää ruudulla tekstin muodossa; kuten "sääntö no: 1: mene varovasti vessaan" ja sitten näitä sääntöjä hoettiin ja toistettiin. Ei se ollut nokkelaa, ainoastaan rasittavaa.

Toinen ongelma oli se, että elokuvassa ei oikein tapahtunut mitään. Jengi vain ajoi huvipuistoon, missä nuoren neitsytmiehen ja miestennilijänaisen suhde sai sinettinsä. Sivujuoni Twinkien etsinnästä ei myöskään ollut niin hauska kuin käsikirjoittaja ehkä ajatteli. Lohturuokaa joo.

Woody Harrelson oli ihan hyvä rehvakkaana tappajana. Hänen Tallahassee hahmonsa maalasi aina kulkemiinsa autoihin numeron 3. Pienellä googlauksella kävi ilmi, että numero oli viittaus kilpa-autoilija Earnhardt:iin. Tallahasseen autoissa kun oli samoja värejä kuin Earnhardtin autossa. Ehkä ohjaaja oli fani?!

Myös kohtaus Bill Murrayn talossa, missä Bill oli naamioitunut zombieksi huijatakseen oikeita zombeja, oli loistava. Monesti koen pientä vaivaannutusta jos joku julkkis esittää itseään elokuvassa, mutta Bill vaan osaa. 

                                      Murray naamioituu zombiksi, että aidot luulisivat omikseen

Silti elokuva oli pienoinen pettymys. Ihmettenkin, että onko minussa jotain vikaa, kun joka puolella elokuva on saanut loistavat arvostelut, mutta en ymmärtänyt sen neroutta? Visuaalisesti zombietapot ja veren lentämiset olivat ihan hienosti tehty, mutta eivät ne olleet mitään sellaista mitä en olisi jo aiemmin nähnyt. Elokuva oli kyllä ihan hauska, ei siinä mitään. Pidän Jessestä näyttelijänä, mutta hän on aina samanlainen jokaisessa roolissaan.  Ei siis mitään hirveän fressiä silläkään saralla.

Imdb:n keskustelupalstalla, joku oli jo otsikoinut, että tämä on parempi kuin Shaun of the dead. No ei muuten varmasti ole!

Bill Murray oli paras.

***

Ohjaaja: Ruben Fleischer (esikoiskokopitkä)
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Emma Stone ja Woody Harrelson
Kesto: 88min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.