sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 10. syyskuuta 2012

Back to the Future Part II (1989)

Katsastin Paluu tulevasuuteen II (Back to the Future Part II). Ensimmäisen osan arvostelun voi lukea täältä.

Juuri kun Marty McFly (Michael J. Fox) palaa ensimmäiseltä aikamatkaltaan ja kaikki vaikuttaa olevan mallillaan, lentää Doc (Christopher Lloyd) uudistuneella aikakoneellaan ja kertoo, että Martyn ja tämän tyttöystävän Jenniferin tulevaisuus on hullusti. Ongelmia aiheuttaa varsinkin heidän lapsensa. Niinpä Marty ja Jennifer matkaavatkin vuoteen 2015 kohtamaan omat keski-ikäiset itsensä.

Marty pulassa tulevaisuuden takin kanssa.

Elokuvasta voi myös bongata nuoren Elijah Woodin ensimmäisestä roolistaan. 

Pidän ehkä kaikkein vähiten tästä Paluu tulevaisuuteen -trilogian toisesta osasta. Mielestäni elokuvassa on liikaa "sekoilua"; törmäämisen pelkoa kaksoisolentoihin ja tulevaisuudesta ostetun urheilukalenterin tuomaa harmia. Urheilukalenterin takaisinanastaminen Martyn arkkiviholliselta on myös liian vaivan takana. Toisaalta elokuvassa on juuri mielenkiintoista kuinka ensimmäisen elokuvan tapahtumat näytetään osittain toistetusti kun Martyn täytyy matkustaa takaisin menneisyyteen. Tällaista ei varmaan kovinkaan monessa elokuvassa ole ollut ennen Paluu tulevaisuutta kakkosta tai sen jälkeenkään.


Lapsuudessani muistan ihailleni elokuvan leijulautoja ja odotin vesikielellä, että koska sellaiset rantautuvat kauppoihin, mutta pettymyksekseni joudun vieläkin niitä odottelemaan.

Ihan hyvää viihdettä tarjosi myös tämä miljoona kertaa näkemäni kakkososakin.

***


Ohjaaja: Robert Zemeckis (Cast away, Forrest gump)
Pääosissa: Michael J. Fox, Christopher Lloyd ja Lea Thompson
Kesto: 108min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Tämä oli muksuna oma suosikkini trilogiasta, mikä pitkälti selittyi sillä tulevaisuusosiolla joka vetosi kovasti scifistiseen minääni. On se edelleenkin huisin hyvä elokuva, mutta kieltämättä siinä on hieman liikaa kamaa mukana, varsinkin kun Imperiumin Vastaiskun tavoin se vaatii avukseen ensimmäistä ja kolmatta osaa toimiakseen täydellä teholla. Yksinään se on varmasti muita näkemättömälle aika Hebreaa.

    VastaaPoista
  2. joo, täytyy myöntää, että elokuvan tulevaisuuskuva on hauskaa katsottavaa väärinrakennetuin kasarikuppiloineen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.