sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 17. syyskuuta 2012

Dead silence (2007)

Jamie Ashen (Ryan "True blood" Kwanten) elelee kivaa elämää vaimonsa kanssa kunnes eräänä päivänä Jamie saa kotiovelleen pelottavan oloisen vatsastapuhujanuken. Jamien kotikaupungissa tämänkaltaiset nuket tarkoittavat pahaa ennettä, joten onkin luonnollista että Jamie päättää pitää nuken itsellään. Paketissa ei ole muita tietoja kuin Jamien nimi. 

Pian nuken tulon jälkeen Jamien vaimo kuolee mystisesti ja Jamie on vakuuttunut nuken olevan jotenkin asiasta vastuussa. Jamie lähtee selvittämään nuken tarinaa kotikaupunkiinsa jonne saa peräänsä tämän vaimon kuolemaa tutkivan poliisin (Donnie Wahlberg), joka on vakuuttunut, että Jamie itse murhasi vaimonsa.

Kotikaupungissa Jamie tapaa isänsä (Bob Gunton) ja tämän uuden vaimon (Laura Regan). Vähitellen Jamielle selviää nuken alkuperä ja syyt sen lähettämiseen.


En tiennyt elokuvasta mitään ennen kuin katsoin sen, mutta heti kun näin että sen pääosassa tulisi olemaan nukke, niin ensimmäinen ajatukseni oli että; "Voi ei. Ei tällaista nukkekauhua." En tiedä onko nukkekauhulla enää Chils's playn ja sen jatko-osien jälkeen jalansijaa. Varsinkin kun myös suosituissa Saha-elokuvissa pääpahaa edusti nukke. (Huomasin juuri että elokuvan ohjaaja James Wanhan onkin ohjannut muun muassa ensimmäisen Saha-elokuvan. Taisi tykästyä nukkeihin.) Tai sanotaanko, että kynnys on ainakin korkea, että sitten pitäisi tehdä oikein hyvä nukkekauhu, että jaksaisi vielä innostaa.

Elokuva ei ollut oikein motiiveiltaan järkevä. Tai minä en ainkaan ottaisi jotain mystitstä käsinukkea kotiini asumaan, varsinkin jos sitä oltaisiin pidetty kotiseuduillani huonona enteenä.

Jamie Ashen ei ollut mitenkään erityisen uskottava suuren menetyksen kokeneena leskenä vaan sopii paremmin tyhmän playboyn rooliin, mitä virkaa True bloodissa toimittaa. Wahlberg oli puolestaan täysin naurettava. Hänelle oli keksitty oikein "hauska" maneeri; hän leikkasi partaansa jatkuvasti. Ehkä elokuva olisikin pitänyt vetää enemmän tämmöiseen camp-suuntaan, niin olisi voinut olla ihan hauskakin. Kauhuelokuvana Dead silence ei ollut kovinkaan kauhea ja oli tietyiltä osin aika ennalta-arvattava. Tosin onnistui kuitenkin minut lopussa yllättämäänkin ja olihan ne nuket hyvin tehty. Tavallaan ihan pelottaviakin.

Aika kökkö.

**

Ohjaaja: James Wan (Saw)
Pääosissa: Ryan Kwanten, Amber Valletta ja Donnie Wahlberg
Kesto: 89min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Itsekkin ajattelin samoin kun näin kannen, ja itse elokuvassahan Billyllä ei ole juuri minkäänlaista roolia olisin halunnut nähdä nuken lahtaavan porukkaa.

    VastaaPoista
  2. Minäkin hieman petyin, että nukke ei enempää tehnyt pahojaan.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.