sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 27. syyskuuta 2012

Grabbers (2012)

Katsastin Rakkautta ja anarkiaa -festivaaleilla elokuvan Grabbers.

Ciarán O'Shea (Richard Coyle) toimii poliisina (tai gardana, joka on jotakuinkin sama asia) pienellä Irlannin saarella. Aika kuluu lähinnä viinaa kitaten, koska saarella ei juurikaan  tapahdu. Eräänä päivänä poliisivoimat saavat vahvistusta kun nuori, innokas ja kaunis Lisa Nolan (Ruth Bradley) saapuu saarelle. 

Saaren rauhaa järkyttää lonkeromainen "grabber" merihirviö, joka koukkaa ihmisiä niin rannalta kuin mereltäkin. Ciaran ja Lisa rupeavat tutkimaan tapausta ja huomaavat, että olion voi tappaa jos juo tarpeeksi viinaa. Olio kun ei pysty käsittelemään alkoholia ja imeässään saastunutta verta on se oliolle kohtalokasta.

Niinpä kaikkien saarten ihmisten on vedettävä perskännit.


Elokuva tuntui kierrätettyjen ideoiden kaatopaikalta. Merihirviö ja tämän vauvat olivat kuin elokuvasta Alien ja pienen paikkakunnan umpinaista elämää humoristisesti poliisin näkökulmasta nähtiin jo elokuvassa Hot fuzz.

Grabbersissa oli kuitenkin hetkensä ja onnistui naurattamaan. Lisa Nolanin kännäys oli hauskaa katsottavaa ja oli ihan kiinnostavaa, että hän oli koko elokuvan sankari. 

Silti päällimmäiseksi tunteeksi jäi se, että olen jo nähnyt elokuvan aikaisemmissa elokuvissa.














**1/2

Ohjaaja: Jon Wright
Pääosissa: Richard Coyle, Ruth Bradley ja Russell Tovey
Kesto: 94min
Valmistusmaa: UK, Irlanti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.