sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 20. syyskuuta 2012

Hunger games (2012)

Katsoin jo tovi sitten elokuvan Nälkäpeli (Hunger games).

Eletään tulevaisuudessa, jossa rikkaiden ja köyhien erot ovat suuret. Köyhät joutuvat näkemään nälkää ja metsästämään omat sapuskat. Tämä tulevaisuuden paikka koostuu Capitolista sekä 12 eri alueesta. Jokaisesta tällaisesta sektiosta valitaan kaksi henkilöä, oliko se nyt joka vuosi, taistelemaan henkensä edestä "nälkäpelissä". Pelin ideana on se, että viimeinen eloon jäänyt saa elää loppuelämänsä rikkauksissa.

Kahdennestatoista alueesta valitaan peliin mukaan Katniss (Jennifer Lawrence) sekä Peeta (Josh Hutcherson). Nuoret saavat pelissä kerran voittaneen Haymitchin (Woody Harrelson) neuvonantajakseen. Pelissä ei riitä vain selviytymiskeinot kun katsojatkin pitäisi sponsoreiden toivossa hurmata. Sponsorit voivat lähettää pelialueelle elintärkeitä välineitä.

Elokuvassa voi nähdä myös muun muassa Stanley Tuccin.


Elokuvasta tuli mieleen ensimmäisenä, että onko tämä joku Battle royale kopio. Samoja elementtejä oli ilmassa, mutta siinä missä Battlessa tappamisella mässäiltiin, keskityttiin Nälkäpelissä lähinnä Katnissin selvitymiseen ilman suurta teurastusta. Olin hieman pettynyt tähän. Sinällään ihan mielenkiintoinen idea, että onko maailmamme menossa tällaiseen suuntaan, että kohta ihmisten tappaminen on hyväksyttävä huvitus rikkaiden keskuudessa.

Suuria yllätyksiä elokuvan lopputulos ei kuitenkaan tuonut tullessaan. Kaksi ja puolituntinen pätkä pistikin odottamaan tarpeettoman paljon. Pituutta oli saatu materiaalilla jonka olisi voinut helposti jättää editointihuoneen lattialle. 

Jennifer Lawrence oli ihan hyvä vahvana naisena, tosin miksi pitää olla niin totinen jos halutaan korostaa naisen selviytymiskykyä ja älykkyyttä. Josh oli kai ihan hyvä vastapaino sponsorit heti alussa huomioivana hurmurina.

Elokuva jätti hieman tylsän jälkimauan; ihan kivaa ideaa, mutta ei jaksanut kuitenkaan vakuuttaa.

***














Ohjaaja: Gary Ross (Seabiscuit, Plesantville)
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ja Liam Hemsworth
Kesto: 142min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.