sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 22. syyskuuta 2012

Starter for 10 (2006)

Katsoin Fidan lähetystorilta ostamani DVD:n - Heikoin lenkki (Starter for 10). Nimi tulee siitä kun brittein tietovisojen aloituskyssäri on 10 pojon arvoinen.

Brian (James McAvoy) on nuori mies, joka on aina halunnut tietää kaiken kaikesta. Yliopistoon köyhistä Essexin oloista päästyään hän päättääkin liittyä koulun tietovisajoukkueeseen. Ryhmän vetäjänä toimii nykyyän uutena Sherlockina tunnettu Benedict Cumberbatch. Joukkueessa on Brianin ja vetäjän lisäksi aasialainen lääkkisläinen sekä muodokas blondi Alice (Alice Eve), johon Brian ihastuu. 

Brian on tutustunut yliopistossa myös aktivistina toimivaan Rebeccaan (Rebecca Hall), joka osoittaa Alicen lisäksi kiinnostusta Brianiin.


Sinällään hassua, että molemmat pääosanaiset esiintyivät elokuvassa omilla etunimillään. On se jännä.

Jostain syystä tietovisa-elokuvat kiehtovat minua ja sen takia tämäkin tuntemattomuus päätyi ostoskoriini. Elokuvassa tietovisa oli kuitenkin suhteellisen sivuosassa ja pääosaa näytteli kolmiodraama Brianin ja kahden naisen välillä. Elokuvaa seurasi ihan mielenkiinnolla alusta loppuun saakka vaikka mitenkään erityinen kokemus se ei ollutkaan. Pätkään yritettiin myös sisällytttää jonkinlaista sanomaa siitä, että ihminen on erehtyväinen, mutta ei se mitään. Tärkeämpää on se, että mitä erheen jälkeen tekee. 

Pääosassa ollut James oli sopiva osaansa komeahkona taviksena, myös naiset hoitivat roolinsa kunnialla. Jostain syystä elokuva sijoittui 80-luvulle ja sen myötä The Smithsien sekä Curen musiikkia oli mukava kuunnella taustalla. Tai no se novelli mihin elokuva pohjautuu sijoittuu 80-luvulle. Elokuvassa oltiin myös tavoitettu kasarileffojen teema köyhästä pojasta rikkaiden maailmassa.

Kerran katsottava "elämänmakuinen" tarina.

**1/2

Ohjaaja: Tom Vaughan (Extraordinary measures, Tapahtui Vegasissa)
Pääosissa: James McAvoy, Alice Eve ja Rebecca Hall
Kesto: 92min
Valmistusmaa: UK, USA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.