sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ted (2012)

Kävin katsomassa elokuvan Ted, joka on muun muassa Family Guyn kirjoittajana sekä ääninä tunnetun Seth MacFarlanen käsialaa.

John Bennett (Mark Wahlberg) on onneton 8-vuotias, jolla ei ole yhtään kaveria. Johnin unelmat kuitenkin totetutuvat kun hänen vanhempansa hommaavat hänelle nallen joululahjaksi, jonka hän nimeää Teddyksi (Seth MacFarlane). Nallura ei ole kuitenkaan mikään tavallinen pörrökaveri, koska Ted osaa puhua. Tämän erikoisominaisuuden takia Ted kutsutaan erilaisiin keskusteluohjelmiin mukaan ja onkin kasari julkkis.

Siinä missä John kasvaa isoksi, myös Ted miehistyy. Nallea alkaa kiinnostaa naiset sekä bongit. Kaverukset saavatkin ajan mukavasti kulumaan nautintoaineiden ja television avulla. Johnin tyttöystävä (Mila Kunis) ei ole kuitenkaan kovinkaan innoissaan kaverusten totutuista kuvioista vaan haluaisi jo suhteen etenevän toiselle tasolle. 

                           Ted:"Thunder buddies for life, right, Johnny?"  
                           John: "Fucking right".

Elokuvassa oli ihan hauska fantastinen idea nallesta, joka osaa puhua, mutta joka ei ole kuitenkaan A.I. nallen kaltainen asiallinen tosikko vaan huvittelua rakastava, kiroileva ja Flashia idolisoiva syntipesä. Tedissä oli kuitenkin paljon samaa Paul-elokuvan kanssa eikä siis näin ollen tuntunut täysin tuoreelta idealta. Paulissa oli myös tietokoneanimoitu hahmo, avaruusolio Paul, joka poltti pilveä ja käyttäytyi hyvin avaruusoliolle epätyypillisesti (siis verrattuna siihen miten nyt ollaan televisiossa totuttu alieneita näkemään). Aivan kuin Ted, joka poltti pilveä ja käyttäytyi hyvin nallelle epätyypillisesti. Ted jopa kuulostikin Seth Rogenilta, joka toimii Paulin äänenä. Siis teksti kuulosti Sethille, mutta puheääni Family guyn Peterille.

Mark Wahlberg ei oikein vakuuttanut elokuvan pääosassa vaan oli hieman liian jäykkä rooliinsa. Tosin ei ole varmaan helppoa näytellä tietokoneella luodun hahmon kanssa. Markin tukkakin näytti jotenkin peruukinkaltaiselta irtolisäkkeeltä. Mila puolestaan, myöskin tuttu Family guysta,  oli onnistunut tyttöystävän roolissaan.

Alku lupasi paljon hauskuutta ja aivot narikkaan hulluttelua ja sitä elokuvassa olikin. Ääneen tuli naurettua moneen otteeseen. Nallen hohto alkoi kuitenkin loppua kohden hiipua eikä enää jaksanut innostaa niin paljon.

***














Ohjaaja: Seth MacFarlane
Pääosissa:Mark Wahlberg, Mila Kunis ja Seth MacFarlane
Kesto: 106min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.