sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Trolljegeren/ Trollhunter (2010)

Katsastin ostamani Trollhunterin (Trolljegeren).

Kolme norjalaista elokuva-alan opiskelijaa (Glenn Erland Tosterud, Johanna Mørck, Tomas Alf Larsen) kuvailee videokamerallaan karhunmetsästystä. Metsästyspiireissä ollaan näreissään kun joku Land Rover -mies (Otto Jespersen) metsästää karhuja ilman lupaa. Kolme nuorta päättävätkin seurata miestä häneltä salaa ja katsoa, että ampuuko tämä todellakin karhuja luvatta. Seurattuaan miestä metsän siimekseen asti, tulee mies heitä juosten vastaan huutaen "peikko!". Nuoret juoksevat epäuskossa. Kameralle kuitenkin tallentuu tällainen jättikokoinen myyttinen kulkija.

Peikkometsästäjäksi osoittautunut mies työskentelee valtion palkkaamana. Hallitsijat kun eivät halua, että kansa tietää peikkojen olemassaolosta. Peikot oleskelevat normaalisti sähköllä eristetyssä alueessa, mutta nyt aitauksesta on päässyt peikkoja karkuun.  Peikon tapon jäljet peitetään tuomalla kuolleen karhun ruho tapahtumapaikalle. 


Käsivarakamera kuvaustyyli kulki Blair witch projectin ja Cloverfieldin jalanjäljissä. Kameran kanssa juoksu metsässä night vision -asetukselle kytkettynä ei vaikuta enää niin tuoreelta idealta ja olikin hieman kyllästyttävää katsottavaa. Vaikka yleensä pidänkin dokumentin muotoon puetuista mokumenteista, niin tätä elokuvaa katsoessani ajatukseni lähti jopa harhailemaan. Elokuva ei vaan oikein jaksanut pitää otteessaan. 

Idea trollhunterista on ihan hauska ja häntä näytellyt Otto oli oikein osuva valinta rooliin. Nuorista ei jäänyt oikein ketään mieleen vaan olivat aika tylsiä. Eniten häiritsi porukan ainoan naisen jatkuva kameraan katsominen epäuskoisena. Elokuvassa oli koomisia piirteitä esimerkiksi kun puolalaiset miehet toivat kroatialaisen karhun peikon tapon jälkien peitteeksi. Elokuva ei ollut kuitenkaan tarpeeksi hauska ollakseen komedia eikä tarpeeksi pelottava ollakseen toimiva kauhuelokuva.

Vähän vaisuksi jäi.

**1/2

Ohjaaja: André Øvredal
Pääosissa: Otto Jespersen, Robert Stoltenberg and Knut Nærum
Kesto: 103min
Valmistusmaa: Norja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.