sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Captain America: The First Avenger (2011)

Katsastin videovuokraamosta poistettuna ostamani Captain America: The First Avenger -elokuvan.

Eletään 40-lukua ja 2. maailmansota on täydessä höyryssään. Amerikkalainen Steve Rogers (Chris Evans) olisi innokas liittymään armeijaan, mutta on fyysisiltä ominaisuuksiltaan liian heikko eikä läpäise lääkärintarkastusta. Rogers on kiertänyt peräti 5 tarkastusta eri kaupungeissa kunnes saksalaissyntyinen tohtori Erskine (Stanley Tucci) kiinnittää huomionsa vahvatahtoiseen pikku rääpäleeseen. Tohtori hyväksyy Rogersin lääkärintarkastuksen ja valitsee tämän ensimmäiseksi kokeilemaan supersotilaiden tehtailuun tarkoitettua laitetta. Rogers saa laitteen avulla lisää pituutta ja muutenkin paljon fyysistä voimaa. Erskine kuitenkin tapetaan heti muutoksen  jälkeen ja Rogers jää ainoaksi supersotilaaksi.

Rogersista tehdäänkin esiintyvä symboli - Kapteeni Amerikka. Rogers saa näyttävän asusteen ja myyntipuheen obligaatioista. Pelkkä sirkusapinan rooli ei kuitenkaan Rogersille riitä vaan haluaa pelastaa parhaan ystävänsä vihollislinjojen takaa. Amerikkalaisia vankeja pitää Johann Schmidt (Hugo Weaving), Hitleriäkin pahempi roisto, jonka haluna on hallita maailmaa tieteen avulla.

Elokuvassa voi myös nähdä Samuel L. Jackson ja Tommy Lee Jonesin kovaotteisena everstinä.


Ajattelin, että elokuvaa entisestä hintelästä altavastaajasta, josta tuleekin hyvin bodattu tappokone olisi ihan hauska katsoa. Alku olikin ihan mielenkiintoinen, mutta sen  jälkeen kun Rogers oli saavuttanut oikeat mittansa, ei elokuvassa ollut enää hirveästi kiinnostavaa katsottavaa. Elokuvan pahis - Red Skull eli Johann Schimidt, jäi etäiseksi tiedekokeeksi, jonka pahuus ei jaksanut pelottaa. Tarinan romanttisesta puolesta vastuussa olleen Hayleyn ja Rogersin välillä oli yhtä paljon kemiaa kuin betonimöhkäleen ja puolikuolleen valaan välillä olisi.

Idea siitä, että suuren fyysisen muutoksen jälkeen Rogersista tehtiinkin vain esiintyvä showmies oli ihan hauska, että hänestä ei heti tullut mitään supersankaria. Elokuva kokonaisuudessaan ei kuitenkaan ollut kovinkaan kiinnostava ja Rogersin valitsema A-ryhmä taistelemaan Red skullia vastaan oli typerä.

**1/2

Ohjaaja: Joe Johnston (Jumanji, Hidalgo)
Pääosissa: Chris Evans, Hugo Weaving ja Tommy Lee Jones
Kesto:124min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Totta, Captain America ei ollut kovin hyvä elokuva, mutta syy on ärsyttävän simppeli.
    Captain America luotiin kuvastamaan USA:n propagandaa toisessa maailmansodassa. Viesti oli selvä:
    "Amerikka on maailman ainoa maa, jossa ruikusta voi tulla sotasankari ja sen takia me olemme parhaita." Harmi että tämä ajatusmuoto ei pure enään, koska toinen maailmansota on jo ohi, eikä Kapteeni Amerikan sijoittaminen Iraniin tai Irakiin kuulosta kovin hyvältä tai kunnioittavalta alkuperäistä sarjakuvaa kohtaan. Eli, väärään aikaan väärä elokuva. Tuli joko liian myöhään tai liian aikaisin.

    VastaaPoista
  2. Minusta ajatus "ruikusta sotasankariksi" oli ihan hauska, mutta toteutus ontui pahasti. Ehkä tosiaan kukaan ei jaksa enää Irakin sotaa eikä kukaan nää siinä mitään sankarillista.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.