sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 10. marraskuuta 2012

30 Minutes or Less (2011)

Katsastin suurmenestystä niittäneen elokuvan 30 minutes or less. Tai ei nyt ehkä suurmenestystä. Hyvä, että joku edes nimen kuullut. Elokuva on Zombielandin ohjaajan kätösistä ja pääosassakin komeilee samasta elokuvasta tuttu Jesse Eisenberg.

Nick (Jesse Eisenberg) on pizzalähetti, jonka paras kaveri on intialainen opettaja Chet (Aziz Ansari). Eräänä päivänä Nick vie pizzan rikollisille (Danny McBride ja Nick Swardson), jotka kytkevät hänet pommiliiviin ja uhkaavat räjäyttää Nickin kappaleiksi, jos ei saa 8 tuntiin mennessä kokoon 100 000 dollaria. Miehet tarvitsevat rahat palkatakseen palkkamurhaajan (Michael Peña) tappamaan toisen miehen rikkaan isän (Fred Ward), että perisi rahat itselleen. 

Nickillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin ryöstää pankki saadakseen rahat kokoon ja siihen hän saa avun intialaiselta ystävältään. 


Elokuvassa oli paljon koomikoita ja heidän dialogit tai monologit olivatkin tämän elokuvan suola. Ainoa ongelma oli siinä, että keittiössä taisi olla liian monta kokkia. Kun yritettiin tuoda mahdollisimman paljon hauskuutta tuomalla paljon hauskoja ihmisiä samaan elokuvaan, niin unohtui hieman elokuvan kokonaisuus. Juoni jäikin hyvin köyhäksi ja kohtaukset toisistaan irrallisiksi. 

Jesse ei oikein tuonut mitään uutta elokuvaan ja taitaakin olla yhden soinnun miehiä. Mukaan oli ujutettu yksi facebook vitsikin kuinka hän ei tykkää siitä. Ilmeisesti jonkinlainen viittaus The Social networkiin.  Hänen kaverin virkaa toimittanut Aziz oli mielestäni koko elokuvan hauskin jätkä. Ilmeisesti tyyppi on stand-up koomikko. Hänen juttujaan olisi voinut kuunnella enemmänkin.

Taas yksi tällainen nuorille miehille suunnattu tisseillä maustettu komedia, jossa oli jotain ideaa, mutta hukkui turhuuden uumeniin. 

Kissakin protestoi ja pissasi tuolin alle elokuvan aikana.

**1/2

Ohjaaja: Ruben Fleischer (Zombieland)
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Danny McBride ja Nick Swardson
Kesto:83min
Valmistusmaa:Saksa, Kanada, USA

2 kommenttia:

  1. Minä kun en suuremmin Jesse Eisebergista välitä, niin on tämäkin elokuva jäänyt katsomatta, vaikka suht' mielenkiintoiselta ideansa vuoksi kuulostaakin.
    Nyt se tekee mieli katsoa vain jotta näkisin virtsaako kissani sen vuoksi väärään paikkaan.

    VastaaPoista
  2. Joo, kannattaa kerätä juhlapaidat pois lattialta ennen kuin laittaa tämän pätkän pyörimään!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.