sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 24. marraskuuta 2012

Angel: Season 1 (1999-2000)

Angel on spin-off televisiosarjasta Buffy the vampire slayer

Katsoin joskus jakson Buffysta kun se tuli ensimmäisen kerran televisiosta ja pidin sitä täysin typeränä. Ystäväni kuitenkin vakuutti, että kyseessä on varsin kiva sarja, jos antaa sille mahdollisuuden ja päätinkin lainata vuosia myöhemmin sarjan boksin kirjastosta. Kausi oli joku kuudes. Yllätyksekseni tykästyin meininkiin lähinnä Spike-hahmon takia. Sitten katsoin Angel-sarjaa pari jaksoa kun se tuli televisiosta ensimmäistä kertaa ja pidin sitä taas aivan typeränä. Nyt päätin ostaa Anttilasta ensimmäisen kauden kun sen sai alle kuudella eurolla ja antaa sille samanlaisen mahdollisuuden kuin aikoinaan Buffylle. No, pidinhän minä ihan tästäkin.

Angelin ensimmäinen kausi luo pohjan sarjalle. Angel (David Boreanaz) on siis vampyyri jolla on sielu eikä enää halua tehdä pahaa ihmisille vaan haluaa auttaa heitä. Angel asustelee LA.ssa - enkelten kaupungissa - saadakseen etäisyyttä Sunnydalen kuviohin jossa hänen suhteensa Buffyyn päättyi ikävästi. LA:ssa hän kohtaa myös Sunnydalesta tutun Cordelian (Charisma Carpenter), joka havittelee elokuvatähden uraa epämenestyksellisesti. Cordelia lyöttäytyykin nopeasti Angelin seuraan ja päättää että heidän pitää perustaa etsivätoimisto, jotta voi velottaa apua tarvitsevilta jonkinlaisen korvauksen. 

Angel ja Cordelia saavat nopeasti lisää seuraa kun puolidemoni (Glenn Quinn) ilmoittaa heille saavansa näkyjä hädässä olevista ihmisistä korkeimmilta olennoilta, joita Angelin tulisi auttaa. Tämä puolidemoni on noin puoli kautta mukana kunnes häipyy kuvioista ja siirtää näkynsä Cordelialle. Demonin paikan sarjassa ottaa myöskin Buffysta tuttu Wesley (Alexis Denisof), jolla on paljon kirjatietoutta, mutta toiminnallisessa puolessa puutteita. Angel elää samassa demonien, vampyyrien ja muiden olioiden täyttämässä maailmassa kuin Buffykin. Sarjassa vieraileekin Buffy sekä muita tuttuja hahmoja kuten Faith (Eliza Dushku) ja Spike (James Masters). Sarjassa nähdään yhtenä vakiokasvona ryhmästä ulkopuolella oleva poliisinainen (Elisabeth Röhm), joka tekee ajoittain yhteistyötä Angelin kanssa.

                                                     Mainiosta jaksosta "The Ring"

Pidin sarjasta siinä, että se oli tyyliltään samanlainen kuin Buffy; jaksot vaihtelivat hauskoista draamoihin. Olikin virkistävää, että synkkä Angel-hahmo sai sarjassa joskus humoristisia piirteitä, esimerkiksi kun hänet pyydettiin tanssimaan ja hän kuvittelee itsensä tanssilattialle kova meininki päällä ja sitten kuvitelmistaan vetäydyttyään ilmoittaa lyhyesti: i don't dance - priceless (videoklippi arvostelun lopussa). Mielestäni Angelia esittävä David onkin mainio rooliinsa. En Buffyssä häneen lämmennyt, mutta Bones-sarjan kautta opin tykkäämään. Cordelia oli mielestäni kaikkein rasittavin hahmo Buffyssä enkä täysin hänestä pidä tässä Angelissakaan, mutta en nyt enää häntä vihaakaan. Ja onhan hän hyvä vastapaino vakavalle Angelille. Faithin ja Spiken vierailut olivat mielenkiintoisia. Pidin molemmista hahmoista jo Buffyssa.

Sarjassa on myös omat puutteensa kuten hyvin samantapainen meininki kuin Buffyssä eli ei hirveän innovatiivinen siinä mielessä, mutta ei tietenkään kovin erilaiseksi tarkoitettukaan. Jakso jossa Buffy vierailee (ilman Faithia) on mielestäni kauden tylsintä antia, jotenkin ei jaksa enää sen parisuhteen vatvomista. Vaikka erilaisia demoneita on keksitty mukavasti, niin silti tietyltä toistolta ei voi välttyä.

Kaiken kaikkiaan varsin koukuttava sarja, jos ei mikään huippu hyväkään.

Koko kausi pyörii mielestäni siinä **1/2 ja *** välillä.

 Luojat: David Greenwalt, Joss Whedon
Pääosissa: David Boreanaz, Charisma Carpenter ja Alexis Denisof 
Kesto:44min/jakso
Valmistusmaa: USA 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.