sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Megamind (2010)

Katsastin kaverini kanssa alesta ostamani piirretyn - Megamind

Avaruudesta saapuu kaksi vauvaa maapallolle. Molemmilla on ominaislaatuisia kykyjä. 

Toinen vauvoista päätyy kaikkien rakastamaksi kaupungin sankariksi Metromieheksi (Brad Pitt) ja toinen kaupunkia terrorisoivaksi Megamindiksi (Will Farrell), jonka useimmat masterplanit menevät pieleen. Eräänä päivänä kun Megamind on taas kerran kidnapannut Metromiehen tyttöystäväksi luulemansa Roxannen (Tina Fay), niin kaikkien yllätykseksi Megamind onnistuukin pirullisessa suunnitelmassa ja tuhoaa tyttöä pelastamaan tulleen Metromiehen kuoliaaksi.

Yllättäen kaupungin haltijaksi päädyttyään, tajuaa Megamind, että on tylsää ilman Metromiestä. Tylsyyteensä hän päättääkin luoda oman supersankarin Metromiehen hilsettä apuna käyttäen. Metromiehen essenssi, jonka Megamindin tulee ruiskuttaa supersankariksi valitsemaansa henkilöön, päätyy vahingossa Roxannen idioottimaiseen kameramieheen Haliin (Jonah hill).

Hal saa supervoimat ja alkaa kutsua itseään Titaniksi. Kaikki ei mene kuitenkaan kuten suunniteltu, Halista tulee nimittäin Roxannen torjuttua tämän romanttiset lähentelyt pahis eikä hyvis. Megamind joutuu moraalisten valintojen eteen kun tämän kotikaupunki on oikeasti vaarassa tuhoutua ja on onnistunut luomaan romanttisia tunnelmiakin Roxannea kohtaan.

Elokuvaa siivittää rokki; AC/DC, Ozzy ja Guns n' roses.


Elokuva oli mielestäni laadullisesti epätasapainoinen. Siinä oli paljon hyviä ideoita, mutta myös paljon turhaa sekoilua, joka teki joskus elokuvan katsomisesta aika rasittavaa. Will Farrell oli hauska Megamindina ja itse hahmokin oli mielenkiintoinen; Pahis, joka ei oikeastaan ole läpi paha. Kuitenkin ulkoisen olemuksen toteutus oli heikko isoine päineen ja pukinpartoineen. Brad Pitt alfauroksena sopi hyvin Metromieheksi vaikka rooli jäikin aika minimiin. Jonah Hillin esittämä Hal oli hahmona todella rasittava, jolla ei ollut muuta tarkoitusta kuin olla ihastunut Roxanneen. Tina Fey puolestaan Roxannena sopi hyvin.

----SPOILER ALERT-----------

Olin suhteellisen järkyttynyt ja positiivisesti yllättynyt kun Metromies kuoli niin elokuvan alussa. Hänen luurankonsakin näytettiin. En tiedä minkä ikäisille elokuva oli tarkoitettu, mutta aika rankka ratkaisu - virkistävää. Kun sitten loppupuolella paljastui, että Metromies olikin vain lavastanut kuolemansa ja oli löytänyt todellisen kutsumuksensa Musiikkimiehenä, niin oli se mielestäni oikein oiva loppu. Jotenkin salaisesti helpotuinkin, että Megamind ei ollut oikeasti tappanut ketään. 

"Epätrendikäs" rock-musiikkiratkaisu oli kiva.

Jotain hyvää, mutta jotain huonoakin.

**1/2

Ohjaaja: Tom McGrath
Pääosissa: Will Ferrell, Jonah Hill ja Brad Pitt
Kesto: 95min
Valmistusmaa: USA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.