sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 25. tammikuuta 2013

The Sum of All Fears (2002)

Katsoin tv:stä maanantai-toiminnan paikalla tulleen elokuvan Peloista pahin (Sum of all fears). Elokuva sijoittuu ilmeisesti ainakin ajallisesti kahden edellisen Jack Ryan elokuvan (Patriot games ja Clear and present danger) taakse.Peloista pahimmassa on vain Harrison Fordin tilalla Ben Affleck ja eukkokin on nuorentunut Bridget Moynahaniin. En oikeastaan pidä Affleckista, joten en odottanut elokuvalta paljoa eikä se paljon tarjonnutkaan.

Märkäkorvainen CIA analysti Jack Ryan yrittää estää Yhdysvaltojen ja Venäjän välisen sodan paljastamalla oikeat tekijät Yhdysvaltoihin kohdistuneelle ydinpommitukselle. Yhdysvaltojen hallitus kun on heti syyttämässä iskusta Mother Russiaa. 

Elokuvassa voi nähdä muun muassa Morgan Freemanin, James Cromwellin ja Ciarán Hindsin.

Ben Affleck niin nokkelana, niin nokkelana.
Elokuva ei oikein jaksanut pitää mielenkiintoani yllä vaikka olikin virkistävää, että ydinpommi oikeastikin räjähti Yhdysvalloissa eikä Jack Ryan pystynyt estämään sitä vaikkakin onnistui paikallistamaan sen sijainnin. Kuten jo alussa mainitsin, en oikeastaan pidä Affleckista enkä hänestä tässäkään välittänyt. Eniten kuitenkin hämäsi se, että hän esitti Jack Ryania, jonka Harrison Ford oli kahdessa aikaisemmassa elokuvassa ruumiillistanut onnistuneesti. Oli vaikea nähdä Affleck Ryanina ja hänen vehtailunsa uuden tyttöystävänsä kanssa oli kiusallista katsottavaa. Tämän tyttöystävän näyttelijä - Bridget - on minulle Sinkkuelämän Natasha, joten senkin takia oli vaikea uskoa, että hän oli sama hahmo kuin aikaisemmissa elokuvissa nähty shobahtava lääkäri.

Hinds oli ihan karismaattinen Venäjän presidenttinä.

**

Ohjaaja: Phil Alden Robinson
Pääosissa: Ben Affleck, Morgan Freeman ja Ian Mongrain
Kesto: 124min
Valmistusmaa: USA; Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.