sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 22. heinäkuuta 2013

The Rainmaker (1997)

Katsoin eilen televisiosta tulleen Sateentekijän (The Rainmaker). Elokuva perustuu John Grishamin samannimiseen kirjaan.

Matt Damon esittää nuorta lakimiestä, Rudya, joka päätyy työskentelemään hämäräperäiseen lakifirmaan Bruiser Stonen (Mickey Rourke) johdolla. Rudyn ensimmäiseksi jutuksi nousee leukemiaa sairastavan pojan nostama syyte vakuutusfirmaa vastaan. He kun ei suostuneet maksamaan luuydinsiirtoa, jota poika olisi kipeästi tarvinnut. Vakuutuksiin perehtynyt lakimies Deck (Danny DeVito) auttaa Rudyä jutussa. 

Samaan aikaan Rudy tapaa söpön tytön (Claire Danes), joka on naimisissa hakkaajan kanssa. Elokuvassa voi nähdä myös Jon Voightin vakuutusfirman edustajana.

Matt Damon jutustelee pomonsa kanssa (Mickey Rourke).
Elokuva oli mukava katsoa samalla tavalla kuin myöskin John Grishamin kirjaan perustuva oikeutta käsittelevä Päämies, että molemmissa altavastaaja taistelee pienemmän puolesta isoa pahaa vastaan ja voittaa. Koko elokuvan katselun ajan mielessään myös tietää, että mikä lopputulos tulee olemaan, joka onkin osa elokuvan viehätystä. Tarina viekin helposti mennessään ja piikikkäitä argumentteja sekä vasta-argumentteja on jännittävä kuunnella.

Matt Damon sopi kohtalaisen hyvin nuoren ja innokkaan märkäkorvan rooliin. Jotenkin minulle kuitenkin tuli mieleen, että olisiko nuori Tom Cruise sopinut osaan paremmin tai ottiko Damon Cruisen esikuvakseen. Cruise kun on esittänyt tuoretta lakimiesta ainakin John Grishamin kirjaan perustuvassa Firmassa. Damonista puuttui tietty draivi ja energisyys, joka Cruisessa oli. Matt ei siis täysin minua vakuuttanut vaikka ei huono ollutkaan.

Danny DeVito oli puolestaan mainio onnettomuuden uhreilta työkeikkoja kalastavana "ambulance chaserina". Mickey Rourken rooli jäi pieneksi ja etäiseksi, mutta hoiti homman kotiin. "Leukemia-perhe" hoiti osansa ja sai ainakin minun sympatiani. Myös Claire Danes oli vakuuttava herkkänä väkivallan uhrina, joskin mielestäni koko tarina Rudyn ja tytön välisestä orastavasta rakkaudesta oli hieman tarpeeton.

Ihan jännä.

***1/2

Ohjaaja:Francis Ford Coppola (The Godfather)
Pääosissa:Matt Damon, Danny DeVito, Claire Danes
Kesto:135min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.