sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Lovejoy: Seasons 1-3 (1986-1992)

Ostin Double feature -bloggarin Lovejoy hankintojen innoittamana koko Lovejoy-sarjan tuotannon Play:ltä. Sarjaa tuli katsottua silloin pienempänä aina kun se nyt sattui tulemaan ja itse sattui paikalla olemaan. Osa Lovejoyn viattomuudesta näin uudelleen katsottuna on hävinnyt koska on nähnyt Lovejoyn kapisten huorien kanssa bylsimässä kaljamahaisena sarjassa Deadwood. Ei tämä kuitenkaan hirveästi himmentänyt Lovejoyn tähteä, koska onhan hän aika pelimies myös tässä sarjassa. Kausien 4-6 arvostelu täällä.

Vakihahmoina sarjassa seikkailee tietysti Lovejoy (Ian McShane) itse, hänen luotettu antiikkiasiantuntijansa tai "barker" Tinker (Dudley Sutton) sekä häneltä oppia tullut hakemaan Eric (Chris Jury). Lady Jane Felshman (Phyllis Logan) on myös usein nähtävissä Lovejoyn kaverina. Hän on sopivasti naimisissa ja onkin näin ollen Lovejoyn housujen sisällön tavoittamattomista ja sopivaa kaveriainesta. Parhaat valkokangas mies-naisparit kun tahtovat aina tylsistyä sen jälkeen kun mitään seksuaalista jännitettä ei enää ole kun täyttymys on laitettu käytäntöön, kuten Mulderille ja Scullylle aikoinaan kävi.

Lovejoy jahtaa antiikkia välillä kyseenalaisinkin menetelmin ja on kroonisesti persaukinen.  

1. kausi esittelee henkilöt ja vie Lovejoyn antiikkiin liittyvien rikosten keskelle. Lovejoy tutustuu Janeen ja kilvoittelee lempinemesiksensä Charlien kanssa. Sarjassa oli nähtävissä hauskoja ajan kuvia, kuten halon kokoinen kännykkä, Janen housuhaalari sekä "miehekkäät" tukkatyylit.


Toisessa kaudessa Lady Felshman ja Lovejoy pohdiskelee enemmän välejään ja uneksiipa Lovejoy jopa pusuttelevansa Janen kanssa. Tinkeriä voi myös nähdä hieman enemmän kuin ensimmäisessä kaudessa ja 1. kauden nemesis Charlie ei esiinny enää ollenkaan. Toisessa kaudessa Lovejoy keskittyy auttamaan Janen pulaan ajautuneita ystäviä ja ansaitsee kauden lopussa sievoisen summan rahaa huijaamalla huijaria. Tämän toisen kauden jaksot muistin hyvin entuudestaan.

Lovejoyn sweet dream.
Lovejoy alkaa puhumaan enemmän kameralle.
Tinkeria voi nähdä enemmän, muun muassa tässä hienossa glitter-puvussa.

Kolmas kausi käynnistyy uudisituneella Lovejoylla ja Lady Felshmanilla. Lovejoy on ostanut ansaitsemillaan rahoilla hienon puvun ja Jane on leikannut hiuksensa lyhyiksi. Lovejoy myös rakastuu tulisesti ja jopa kosii Todella upeeta -sarjasta tuttua "Patsya".

Minnie Driverin voi nähdä sivuosassa Lovejoyn lapsen kamuna Sarahina.
Lovejoyn voi nähdä myös Prahassa. Minäkin olen ollut tuolla sillalla.

Lovejoy juppipuvussaan.


Janen uusi tukkatyyli ja jengin yhteinen antiikkibisnes 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.