sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Lovejoy: Seasons 4-6 (1993-1994)

....Lovejoy boksin arvostelu jatkuu. Kausien 1-3 arvostelu löytyy täältä.

Neljännessä  kaudessa Jane ja Lovejoy jälleen erkanee toisistaan ja viettää toisistaan erillään omia rakkauselämiään. Ensimmäisen levyn jaksot eivät jaksaneet niin innostaa, mutta heti toisessa levyssä päästiin taas asiaan. Neljännessä kaudessa voi nähdä vierailevina tähtinä muun muassa Coupling sarjasta tutun Sarah Alexanderin, Huonosti käyttäytyvistä miehistä tutun Martin "Gary" Clunesin sekä Cold feet -sarjasta tutun James Nesbittin.

Ensimmäiseltä kaudelta tuttu Lovejoyn nemesis Charlie on myös palannut. Kausi on yllättävänkin mukaansatempaava. Varsinkin jakso antiikkisesta tykistä oli hulvaton ja toi ensimmäiset kaudet mieleen. Ainoa mikä hieman ahdisti oli Ericin jatkuva mokailu. Kyllä hänelle jo soisi onnistumisen hetkiäkin. 

James Nesbitt

Martin Clunes

Sarah Alexander
Viidennellä kaudella Eric päättää jättää antiikki-bisneksen ja siirtyy baarin omistajaksi. Jaksoissa häntä ei kuitenkaan näy, niin kuin ei Lady Janeakaan. Antiikkihuutokauppoja pyörittävä Charlotte (Caroline Langrishe) on puolestaan enenevissä määrin jaksojen päähahmona. "Lovejoyn antiikki", saa myös vahvistusta nuoresta taideopiskelija Bethistä (Diane Parish), joka on "vahva kuin härkä" eikä hänelle tarvitse maksaa palkkaakaan. Repliikit ovat tällä naisella minimissä ja onkin hieman ihmetystä herättävä lisä: ei tuo mitään kiinnostavaa, mutta ei erityisemmin haittaakaan. Janettomat ja Ericittömät jaksot ovat mielestäni keskitasoa huonompia. Lovejoyn ja Charlotten keskinäinen lemmittely oli ikävystyttävää katseltavaa.

Kuudes kausi oli himppusen viidettä mielenkiintoisempi vaikka ei alkupään tasolle yltänytkään.  Mieleen jäi oikeastaan vain viimeinen jakso, jossa Lovejoyn ja Charlotten piti mennä naimisiin, mutta Lovejoy kidnapataan kesken kirkkoon menoa ja Charlotte peruu häät. Jaksossa vierailee myös Eric ja Lady Jane, joka on löytänyt jenkeistä uuden rakkauden. Lopulta tilukset joilla Lovejoy on pitänyt bisnestään myydään ja hän joutuu lähtemään taas sinkkuna uusille maille. Hieman haikeaa, mutta mielestäni Lovejoyn olisi pitänyt loppua jo kauteen neljä.


2 kommenttia:

  1. There's times like season 5 when I wish Eric got his own show

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eric on kyllä niin veikeä persoona, että hänen toilailujaan olisi voinut olla ihan hauska katsoa omassa sarjassaan.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.